gas vs diesel körsträcka

gas vs diesel körsträcka

Gas mot diesel : finns det en skillnad i produktion och körsträcka effektivitet ? Många förare skulle vilja tro det. Men sanningen är verkligen beroende på vilken faktor som du analyserar bränsle med . Och kom ihåg , ett yttrande grundat på ett fordon som för 10 år sedan är nog föråldrad . Betydande motorkonstruktion förbättring har skett sedan dess

Bakgrund

Diesel har alltid haft en dålig rap som energikälla . Det stinker , det sätter ut en massa rök och de motorer kosta mer. Som ett resultat av bränsletyp förpassas huvudsakligen till tunga fordon eller industriell användning. Det finns dock fortfarande en hel del cross -over och motortyp konkurrens på u00BE-och 1-tons pickup nivå . Så körsträcka produktionen påverkas inte bara av bränsletyp , men också av fordonskategori valt .

Power-Produktion per Mile

Både gas och diesel kan producera effekt och vridmoment i en motor om de är konstruerade rätt . När det gäller motorer acceleration gas kommer att göra bättre varva snabbare och nå hög effekt band snabbare än diesel motsvarigheter . Från 0 till 60 mph fart ökar kommer gasmotorer vinna varje gång . Som ett resultat kan gas täcka avstånd snabbare på kort tid .
Men om du letar efter makt i form av dragande och bogsering blir diesel mästaren . En dieselmotor kräver en högre kompression för att få bränsle att bränna . Som ett resultat behöver dieselmotorer inte rev så mycket att producera tillräcklig effekt . Denna kraft omvandlas till dragande och bogsering fungerar alldeles utmärkt med stora laster . Så vad dieselmotorer ge upp i hastighet acceleration , får de tillbaka mycket i lasten styrka och dragande . Som ett resultat av diesel kan täcka mer miles på lång sikt .

bränsleeffektiviteten

På grund av sin kemiska beskaffenhet diesel ger mer energi i samma mängd bränsle behållare än vanlig bensin . Skillnaden är ca 20 procent mer energi per gallon . På en bränsleförbrukning basis kommer dieselmotorer få mer valuta för pengarna som följd. Men är den andra delen att diesel kostar mer per gallon , vilket inte brukade vara fallet, men tiderna har förändrats . Så vad har vunnits ytterligare energi kan ges upp i pengar vid pumpen . Men på en körsträcka grund diesel tar dig längre för samma storlek bränsletanken . Under den tid fordonets ägarskap detta kan göra stor skillnad i användning och besparingar i plånboken.

Vikt

Dieselmotorer kräver mer och tyngre delar . Som ett resultat av de motorer som väger betydligt mer än sina bensin kusiner . Detta resulterar i mer bränsleförbrukningen att driva samma belastning och fordon samma avstånd som det skulle en bensinmotor . Viktskillnaden då är en dra på kostnaden för bränsle per mil som visserligen inte har någon inverkan på effekten av själva bränslet , gör dieselfordon kosta mer per mil driven .

Slutsats

Det finns ingen praktisk ned vinnaren mellan gas eller diesel i termer av körsträcka för vad som fungerar för en förare kan vara irrelevant i funktion för en annan . Förare måste först bestämma vad de vill ha en bil att göra . Sedan kan bränslekälla och körsträcka vara en sekundär faktor när man jämför två olika fordonsmotorer i samma funktionella kategori av användningen (dvs. lastbil kontra lastbil eller bogsering paket kontra dragande ) .


Relaterade artiklar


Vad skulle vi kunna använda istället för fossila bränslen?
ford alternativa bränslen
hur man kan öka mpg på en klassisk VW Beetle
hur man uppskatta gas körsträcka
tips för att mekaniskt förbättra gas körsträcka
hur man gör du bilen får mer mpg
hur HHO fungerar
hur man ändrar primär & sekundär bränslefilter på en semi traktor
alternativa bränslen auto
Hur en bil köra på vatten ?