alternativa drivmedel för bilar

alternativa drivmedel för bilar

Alternativa bränslen som utvinns ur andra resurser än olja . Vissa är inhemskt producerade , minska beroendet av importerad olja , och en del kommer från förnybara källor. Ofta ger de mindre föroreningar än bensin eller diesel . Det finns i huvudsak fem alternativa bränslen --- etanol, biodiesel , naturgas , propan och väte --- närvarande används i USA och i andra länder .

Etanol

Etanol har använt som en alternativ energikälla för än ett decennium . Etanol är en alkohol-baserad bränsle , framställda genom jäsning och destillering av majs och andra grödor . Även cellulosa biomassa kan vara en källa för etanol . Cellulosa biomassa kommer från träd och andra växter . Cellulosa är den strukturella delen av det primära cellväggar av gröna växter och kan användas för att producera metan i biogas anläggningar . Det finns nästan 2. 000 tankställen i USA sälja E 10 ( gasohol ) och /eller E 85 . Priset skiljer sig regionalt , det kan vara något dyrare än bensin . E 10 är en blandning av 90 procent bensin och 10 procent etanol , den senare är 85 procent etanol och 15 procent bensin blandning .


Etanol producerar mindre växthusgaser jämfört med konventionella bränslen . Prestandan av bilen redovisas detsamma som att använda petroleum derivat . E 10 är godkänd av alla biltillverkare , medan E 85 kan endast användas i Flex fuel-bilar . Kraften från etanol är mindre , så räckvidd och prestanda i bilen skulle kunna påverkas

Biodiesel

Biodiesel tillverkas av vegetabiliska oljor och animaliska fetter . Biodiesel blandas med petroleum deriviates i olika procentsatser ( encelliga B 2 , B 5 och B 20) . I detta fall numret visar andelen av den del av biodiesel i blandningen . B2 och B5 kan användas säkert i alla dieselmotorer , varför användningen av en högre procentsats kan vara möjliga men som inte omfattas av några tillverkarens garantier . Biodiesel är mindre förorenande än tunga petroleum deriviates .

Natural Gas

Naturgas är huvudsakligen metan . Det är ett fossilt bränsle . Fordon som stöder en dual fuel system kan köras på både naturgas och bensin eller diesel . Naturgas är renare och billigare än bensin och diesel men tillgången på naturgas tankställen är inte omfattande i hela USA . Naturgas ger 90 procent mindre föroreningar än vanlig gas . En av nackdelarna är att bilen behöver en extra tank , som ofta minskar bagageutrymme .

Propan

propan eller gasol ( LPG ) är känd som en ren fossilt bränsle . LPG-drivna fordon producerar mindre föroreningar än vanlig bensin . LPG lastbilar eller bilar inte har producerats i U. S. sedan 2004 . Kan dock bensin-och dieselbilar i efterhand installeras för att köras på gasol . LPG lagras i högt tryck bränsletankar , så separata bränslesystem som behövs i det fallet .

vätgas

Det har visserligen varit under utredning i många år , är väte fortfarande en energikälla som inte är närvarande på gränsen till allmän användning. Vätgas är fortfarande mycket dyrt och endast tillgängligt i vissa fastställda platser , främst i Kalifornien . Vätgas är ett bränsle nonpollutant som är absolut vänlig mot miljön , och eftersom råvaran är enkel vatten det ska vara tillgängligt överallt när processen av exploatering är uppradade .


Relaterade artiklar


hur man installerar en vätgas generator
hur man gör bilar som körs på vätgas
Vad är den genomsnittliga gas körsträcka för en Dodge 5,7 Hemi ?
hur man får bättre gas körsträcka på din bil
hur man gör svart diesel
hur man köper bensin på den bästa tiden
hur man kan spara gas lägga mer pengar i fickan
hur man använder mindre gas på bilen
hur man kan jämföra ULSD och LSD auto bränslen
hur man hittar billig gas , när du ska köpa