Hur konvertera en Volkswagenbubbla dieselmotor driver på begagnade vegetabilisk olja

Hur konvertera en Volkswagenbubbla dieselmotor driver på begagnade vegetabilisk olja

Använda Veggie olja som bränsle är ett miljövänligt och billigt sätt att köra .

Volkswagen skalbaggar med ett dieselbränsle motor har en fördel när du försöker konvertera till används vegetabilisk olja som ett alternativ för bränsle , eftersom endast dieselmotorer kan användas för detta ändamål.

Används vegetarisk olja som en källa till bränsle är ett bra alternativ i varmare klimat . I klimat som når temperaturer under 25 grader Fahrenheit det kanske inte så bekvämt , eftersom den vegetabiliska oljan kommer gel och kan täppa till motorn . Det är möjligt att ha motorn växla fram och tillbaka från diesel till Veggie olja som behövs för att förhindra att detta händer

Du behöver : .
Vegetabilisk olja bränsle ombyggnadssats
. Avfall vegetabilisk olja.
0.
5 mikron tjock filterpåsar .


1 .
Kontrollera dina dieselmotor för gummitätning . Äldre modeller av dieselmotorer gjordes med dessa och de kommer att skadas vid användning av vegetabilisk olja som bränsle . Nyare dieselmotorer inte har detta problem .
2 .
Köp din vegetabilisk olja kit bränsle omvandling från en tillförlitlig källa och om du inte har mekanisk erfarenhet av motorer , undvika at- home installation kit .
3 .
kommissionen en mekaniker för att utföra installationen av vegetarisk brännolja ombyggnadssats . Satsen kommer att placeras i bagageluckan på bilen och kommer att vara ansluten till kylaren. Att ha konverteringssats ansluten till kylaren gör Veggie olja värms upp och blir mer likvid innan det går in i motorn som bränsle . En växel som ger dig möjlighet att manuellt välja om du vill diesel eller veggie brännolja kommer att installeras på din Beetle instrumentbrädan , samt en bränslemätare som mäter vegetabilisk nivå brännolja .
4 .
Besök lokal restaurang för att hitta en bra källa för begagnade veggie olja . Oriental restauranger oftast har de renaste spillolja och är oftast glada att göra Riddance det utan att behöva betala de nödvändiga statliga avgifter förfogande . Den renaste spilloljor bör vara orange till färgen gör det lättare att filtrera för att använda som bränsle .
5 .
Fyll upp din veggie oljetanken med spillolja , passera en 0,5 mikron tjock filterpåse som kommer att ta bort matrester som kan täppa till bilens motor .
6 .
Slå på motorn och värm upp den vegetabiliska oljan med diesel under de första fem minuterna . Vänta ett par minuter om vädret är under 40 grader Fahrenheit. Efter önskad tid , kan du stänga av bränsle du byter till veggie brännolja .

När du är färdig att sätta på bilen av , se till att du växlar tillbaka till diesel fem minuter innan motorn stängs av . Detta kommer att spola alla Veggie olja ur den , förhindra gelbildande av oljan i motorn som det kyls ner . Detta är särskilt nödvändigt om man räknar med en temperatursänkning eller om du inte kommer att använda bilen under en längre tid.

tips och varningar


 • Om din bil är fortfarande under tillverkarens garanti , kolla med din återförsäljare för att se till att utföra denna konvertering kommer inte att upphäva garantin.


 • Relaterade artiklar


  hur man får bättre gas körsträcka från ditt fordon
  hur man ska bekämpa ett dieselbränsle brand
  hur man kan spara på gas
  hur man kan förbättra gas körsträcka
  om E85 kompatibel bilar
  vad är diesel som används för ?
  Vad skulle vi kunna använda istället för fossila bränslen?
  hur man får bensin från raffinaderiet till bensinstationen
  Hur man väljer en väte på efterfrågan system .
  hur hävert gas från en lastbil tank