vilka är fördelarna och nackdelarna med fordon med bränsleceller ?

vilka är fördelarna och nackdelarna med fordon med bränsleceller ?

bränslecelldrivna fordon anses vara en av de mest optimala valen för fordonstyper i de kommande åren . Många fordonstillverkare såsom Mercedes , Honda , och GM har redan investerat pengar i bränslecelldrivna fordon . Eftersom traditionella fordon drivs med fossila bränslen-en icke förnybar energikälla-är det tydligt att vid någon tidpunkt kommer en alternativ fordonstyp vara nödvändig. Förstå fördelar och nackdelar med bränsleceller kommer att ge ledtrådar om den kommer att vara en prioriterad valfrihet för konsumenterna.

Struktur Bränsleceller är mycket mindre komplicerat än traditionella brännbart motorer . Someday detta kan vara mycket fördelaktigt för den genomsnittliga homeowner , låta honom förstå hur hans fordon fungerar , samt hur man reparera sin bil när den har problem . Eftersom bränsleceller inte når de höga temperaturer som brännbart motorer gör , de är betydligt mindre känslig för strukturella svagheter eller korrosion som bygger upp över tid med dagens fordon .

Miljö

En annan orsak till denna teknik får så mycket investeringar beror på miljöpåverkan . Majoriteten av bränsleceller används vätgas , när vätgas brinner , det enda biprodukten är vattenånga , som är helt ofarligt för miljön . Brännbart motorer släpper ut koldioxid , vilket är farligt för människor och miljö , och anses vara en av de viktigaste bidragsgivarna till den globala uppvärmningen.

Kostnad

En nackdel att producera bränslecelldrivna fordon är hela infrastrukturen . Eftersom det krävs tankstationer , massproduktion och massor av finansiering , ligger svårigheten i inställningarna för en värld som tillåter människor att på ett tillförlitligt driva bränslecelldrivna fordon . Ställa in lämplig infrastruktur kommer att kosta miljarder dollar , om inte mer , och människors förtroende för en ny teknik i allmänhet långsamt.

Kostnaden för att köpa ett bränslecellsystem bil är för närvarande dyrt eftersom dessa fordon inte är i massproduktion . Det kan också bli dyrt att tanka bränsle-cell bil, eftersom tankstationer är få och långt mellan .

Idag

För närvarande är tekniken dyr , det finns få produkter att välja mellan , och ingen infrastruktur för att stödja ett samhälle som körs på bränsleceller . Utan dessa aspekter , kommer konsumenternas förtroende och stöd långsamt. Utan ett starkt stöd , forskning och utveckling , är pengar långsamt ska investeras i dessa avancerad teknik .


Relaterade artiklar


hur man kan jämföra milkostnad lastbil bränsle
Vad är några vanliga fossila bränslen?
hur man ska vara bränslesnåla med ditt fordon
E85 gas kontra vanlig
hur man gör bränsle av använd motorolja
Hur man använder en bensinpump
hur man kan förbättra bränsleeffektiviteten och makt i en 6.5l turbo diesel
de bästa sätten att spara på gas
Hur skiljer sig etanol prestanda som bensin ?
hur man får bättre gas körsträcka