vad ruiner gastankar ?

vad ruiner gastankar ?

Alla fordon som har en bensintank , såsom bilar , båtar, ATV , husvagnar , motorcyklar och gräsmatta utrustning , kan så småningom få en förstörd bensintanken. Gamla , vilande fordon utveckla rost i tanken , och sediment kan göra en bensintank obrukbar . Gastankar av fordon som drivs på vägarna ansiktet mer faror på grund av gata salt och hinder på väg , som kan skapa hål och läckor i tanken .

Rust

Ett fordon av något slag som sitter i flera år utan att använda kommer att utvecklas rost i bensintanken på grund av kondens uppbyggd genom förändring från varma dagstemperaturer till kylaren natten temperaturer . Efter flera månader kommer gasen sönderfaller och blanda med vatten , vilket orsakar en kemisk reaktion och förändringar gasen till en icke brännbar produkt som luktar eter . Rost så småningom former och kan utveckla hål i bensintanken .

Sediment

När en gastank ständigt springa mycket låg eller helt av bränsle kommer eventuella sediment i tanken sjunka till botten och ansamlas i tank . Detta kan leda till rost , även kan sediment gnugga på botten av tanken och så småningom förstöra det . Felaktig ersättning av tanklocket efter tankning kan tillåter sediment att komma in i tanken .

Street Salt

I norra områden som ansamlas stora buildups av snö , saltning av vägar för att smälta snö och is för säkerheten för förare är en vanlig praxis . Däcken på ett fordon plocka upp vägsalt och distribuera det under fordonet , på skyddande sköld under bensintanken . Efter många år kommer sköld sönderfaller , exponera bensintanken. Tanken kan så småningom bilda hål , som leder till farliga bränsleläckage .

Road Hinder

Många objekt försvinner längs vägar varje år . Oundvikliga riskerna längs vägarna resultat från säkra poster felaktigt , bristande underhåll på fordon som orsakar det saknas delar, eller gropar och zoner konstruktion . Någon av dessa scenarier kan leda till en bil som träffar föremålet och punktera bensintanken.


Relaterade artiklar


hur man får bättre gas körsträcka från ditt fordon
hur du får din bil bästa gas körsträcka
om dieselbränsle
om flex bränsle
E85 gas kontra vanlig
bränslecellsteknik i bilar
hur man skall hantera den plötsliga verkligheten : bränsle eller mat
hur testa bilens förmåga E85
Hur är vätgas görs för bilar ?
hur man väljer bästa biobränslen