väte Fördelar & Nackdelar

väte Fördelar & Nackdelar

forskare, regeringar och aktivistgrupper har förespråkat alternativa bränslen i årtionden . Under senare år har flera alternativ framkommit för att driva bilen utan att använda fossila bränslen. Tillsammans med hybrid-elektriska och helelektriska fordon , bränsleceller system är ett populärt ämne för diskussion . Dock har väte både olika fördelar och nackdelar som bränsle .

överflöd

En av de främsta fördelarna med vätgas som bränsle är dess överflöd . I själva verket är väte det vanligaste grundämnet på jorden . Det kan utvinnas ur naturgas eller vatten och finns i ett antal andra kemiska föreningar. Vätgas är också ett element och kan inte förstöras (bara modifierat med andra element ) , vilket innebär att världens utbud aldrig kommer att vara uttömda , som med fossila bränslen.

Utsläpp

När vätgas går igenom en bränslecell till skapa elektricitet som kommer att driva en bil , dess enda biprodukter är värme och vatten . Detta är en annan stor fördel jämfört med fossila bränslen, som ger upphov till skadliga utsläpp av koldioxid vid förbränning.

Lagring

En viktig nackdel med vätgas är svårigheten att lagra det . Vätgas måste hållas under stark kompression att vara en livskraftig energikälla , vilket kräver starka tankar och tunga tankning linjer . Eftersom det för närvarande inga vanliga system för lagring och distribution för vätgasbränsle , är detta en stor praktisk nackdel .

Kostnad

Vätgas är också dyrt att producera i tillräckliga kvantiteter med dagens teknik . Fler billiga metoder utvinna väte vid höga energikostnader, skulle eventuella energibesparingar som kommer från att undvika bensin som bränsle i bilen . För väte för att bli konkurrenskraftiga , kommer forskarna måste hitta nya , effektivare och kostnadseffektiva sätt att producera stora mängder väte .

Effektivitet

Vätgas är en mycket effektiv energikälla , som kan producera mer energi per pound av bränsle än bensin . Detta innebär att en lika stora tank vätgas skulle ge ett fordon till ett större utbud eller mer ström än när den är fylld med bensin och en förbränningsmotor . Denna fördel är särskilt relevant med tanke på batterierna på eldrivna fordon som kan begränsa bilens räckvidd till mindre än 100 miles , vilket gör det opraktiskt för vissa förare .


Relaterade artiklar


bensindriven vs elbilar
hur man hittar alternativa mackar i Arizona
hur man bygger en enkel DIY bränsle regulator injektion ecu
vätgasdrivna bränsleceller grunderna
Vad är definitionen av biodiesel bränsle ?
Hur konvertera miles per gallon till l/100km
Hur fungerar en solid oxid arbete bränslecell ?
hur man hittar billiga priser på naturgas
information om majs som används som bränsle
Hur får man en gratis gas-kort