nackdelarna med diesel & biodiesel bränsle

nackdelarna med diesel & biodiesel bränsle

Dieselbränsle är råolja som genomgår mindre förfinade än vanlig bensin , enligt Petro- Canada . Det är den tyngsta delen av råolja pumpas upp ur marken , och det uppnås efter att lättare gaser, som t. ex. propan eller bensin , är destillerat . Å andra sidan , det amerikanska energidepartementet anger att biodiesel är ett alternativ flytande bränsle som framställs från förnybara källor. Dessa källor inkluderar nya och begagnade vegetabiliska oljor och animaliska fetter . Nedbrytbart och giftfritt , bränner biodiesel också renare än vanlig diesel .

Kostnader

Både diesel och biodiesel är dyrare än vanlig bensin . Skaffa biodiesel kan också vara en utmaning , eftersom det inte är lätt tillgänglig på bensinstationer runt om i landet . Det är möjligt att bränsle företag kommer att utvidga mängd diesel de ger om efterfrågan ökar. USA Trucking Skolor berättar att dieselmotorer är dyrare att underhålla än bensinmotorer eftersom de kräver mer olja . Dessutom , på grund av skatter och en ökad efterfrågan i världen på diesel , bensin priserna är högre än vanlig bensin . Men kom ihåg att dieselmotorer är mer bränslesnåla eftersom de förbrukar mindre bränsle för att generera mer hästkrafter .

Låga temperaturer

helt enkelt göra dieselmotorer inte köra lika bra på kalla temperaturer. Moderna dieselmotorer skapas för att åtgärda detta problem , men det är fortfarande svårt att starta en dieselmotor i kallt väder. Enligt Biodiesel Encyclopedia , både diesel och biodiesel börjar bildas kristaller vax när temperaturen är låg , vilket på sikt kan vända bränslet till gel som inte kan pumpas . Dessa kristaller kan täppa bränsleledningar och filter , som naturligtvis kommer att påverka motorns prestanda . Biodiesel börjar att bilda vax kristaller ännu tidigare än vanliga petroleum diesel .

Fuel-system problem

Fortfarande under forskning är biodiesel en av de nyare alternativa bränslen utforskas idag . Därför har några av de effekter biodiesel på både gamla och nya motorer ännu inte är kända . Enligt Biodiesel Encyclopedia har biodiesel utmärkt lösningsmedel egenskaper . Varför är detta ett problem? Avlagringar som samlas i filter och leverans kan upplösas av biodiesel och skapa ett behov av att byta filter . Biodiesel och petroleum diesel är ofta blandade , och petroleum diesel lämnar avlagringar i bränslesystemet . Biodiesel kan sedan lossa dessa avlagringar , som kan hamna igensättning bränsleledningar och filter . Äldre fordon och maskiner kan ha sälar som inte är kompatibla med biodiesel på grund av dessa lösningsmedel egenskaper .


Relaterade artiklar


hur man får mer användning av din gas
ford alternativa bränslen
hur man håller bränslepriserna låga rikstäckande
hur man gör hemmagjord biodiesel
hur man kan spara gas
typer av alternativa bränslen
hur man gör en Pontiac Firebird få bättre gas körsträcka
fakta om vätgasbilar
hur man får bra gas körsträcka
hur man kan minska effekten bensin har på miljön