information om solenergi bilar

information om solenergi bilar

Solceller (PV ) celler göra solenergi bilar en livskraftig form av transport. Cellerna använder ett medium, t. ex. kisel för att omvandla solljus till elektricitet . Denna el används för att driva ett batteri som ger ström till sol fordonet

First Solar Car

William G. Cobb , arbetare på General Motors , uppfann den första sol bilen 1955. Denna sol bilen bestod av 12 celler selen PV och en liten Pooley elmotor .

Funktion

Solar bilar har solpaneler ( som består av solceller ) monterad på toppen av fordonet för att omvandla solljus till elektricitet. Omvandlare omvandlar PV energi till användbar elektricitet . När denna elektricitet omvandlas , är en del av det som lagras i batterier och resten av den används som bränsle i bilen .

Solar Car Racing

Hans Tholstrup och Larry Perkins pionjärer sol bilracing i Australien 1983. Denna händelse gav upphov till hela världen sol tävlingar bilspel som hjälpte främja allmänhetens medvetenhet om sol fordon . Universitet och biltillverkare tävlar årligen i sol tävlingar.

utveckling

Venturi Astrolab , en fransk biltillverkare , har utvecklat en av de första som produceras kommersiellt el-sol hybridbilar .

Design

De flesta sol bilar behöver en stor yta ( taket ) för att samla solens strålar . Detta krav dikterar design , många sol bilar ser ut som platt-toppad sköldpaddor .


Relaterade artiklar


hur man får bättre mpg med en Toyota Yaris
hur man får de bästa gas körsträcka på en Tacoma lastbil
krav på infrastruktur för vätgas makt
hur man kan samla oljeavfall grönsaker från restauranger ?
jämföra och kontrast hybrid & traditionella bilar
effekterna av etanol på auto motor
hur HHO fungerar
hur ta reda på om rabatter för att köpa en E85 bil
biodieselprocessen
hur man får en $ 250 Exxon / Mobil presentkort