information om naturgas bilar

information om naturgas bilar

Naturgas fordon , i mars 2010, konto för 9,5 miljoner fordon i världen , enligt International Association of Natural Gas Vehicles . Det amerikanska Department of Energy konstaterar att för närvarande Honda Civic GX är det enda produktion lätta naturgas fordon tillgängliga . Den främsta fördelen med naturgasfordon är att de är miljövänliga i förhållande till bensindrivna fordon

Typer

naturgasfordon kan köras på två olika typer av naturgas : komprimerad naturgas och flytande naturgas . Några bilar och lastbilar använda vad som kallas en bi -fuel system , enligt DOE . Bi-fuel-bilar har två gastankar . Ett är reserverat för naturgas , den andra för bensin eller diesel . Dedikerad naturgasfordon är mer effektiva , eftersom deras motorer är " optimerade " för naturgas . Deras lastkapacitet och vikt är också lägre . Från och med mars 2010, tester pågår på en annan hybrid slags-. HCNG fordon som drivs med en blandning av vätgas och naturgas

Utsläpp

EPA och IANGV gällande att Honda Civic GX är världens renaste produktionslinje förbränningsmotor bil , i mars 2010. Honda noterar att 2010 Civic GX blir 36 miles per gallon på motorvägen och 24 miles per gallon i staden . Den verkliga fördelen är dock att den producerar nästan noll utsläpp , enligt Honda hemsida . Sammantaget uppskattar DOE att CNG minska utsläppen av kolmonoxid med 90 till 97 procent medan avger färre giftiga och cancerframkallande föroreningar och få om ens några , partiklar .

Incitament och lagarna

De flesta amerikanska delstater och den federala regeringen ge incitament för att uppmuntra användningen av naturgasfordon . Av de 50 stater , Kalifornien är ledare , i mars 2010, med mellan 21 och 30 incitament och lagar om böcker . New York är den andra (16 till 20) . Texas , Utah och Colorado har alla mellan 11 och 15 NGV lagar och incitament . Kalifornien , till exempel tillåter vissa alternativa bränslen fordon, inklusive naturgasfordon , att rida i bilpool körfält . I New York City , erbjuder Clean Fuel Taxi Program ekonomiskt stöd till inköp eller konvertera till CNG taxibilar . I vissa stater , däribland Utah , skatter är lägre på naturgas och naturgasfordon , i förhållande till bensin och bensin -power fordon .

Säkerhet

IANGV hävdar att naturgasfordon är säkrare än traditionella , bensindrivna bilar . Naturgasfordon köras på samma naturgas som används för matlagning och uppvärmning i bostäder . Detta bränsle är lättare än luft och stiger bort från källan efter en olycka . Bensin brukar pool nära marken , ibland orsaka en explosion . Naturgas är också svårt att antända , förklarar IANGV .

Ansökan

I mars 2010, naturgasfordon är relativt ovanligt som personbilar , med undantag av Honda Civic GX . Naturgasdrivna bussar är vanliga , men i städer över hela USA , bland annat Washington , D. C. Flera allmännyttiga företag också makt sina flottor med naturgasfordon i städer så stort som Los Angeles , enligt DOE webbplats . Energy Business Journal rapporterar att den 5 februari 2010, la UPS 245 naturgas lastbilar till sin flotta . Därmed UPS totala antalet naturgasfordon under 2010 till över 900.


Relaterade artiklar


miljövinster av alternativa bränslen
hur man gör en Pontiac Firebird få bättre gas körsträcka
hur till komma fri gas från bensinpump
historia vw diesel
en introduktion till förbränning
Hur naturgas fungera i bilar ?
faktorer som påverkar bränslepriserna
Väteceller kontra bensin
väte vs gaskraftverk
olika typer av bränsle