hur man kan öka bränsle körsträcka på 1994 bronco

hur man kan öka bränsle körsträcka på 1994 bronco

Ford Bronco är ett litet sports utility vehicle som tillverkades från 1966 till 1996 . Eftersom denna fordonstyp inte längre produceras , är en Bronco ägare kämpa sannolikt med motorn och bränsle som är förknippade med någon äldre SUV . Det finns dock ett antal sätt att förhindra alltför stor bränsleförbrukning och att hålla miles per gallon räntan ned till ett minimum . Genom att hålla några enkla tips och körvanor i åtanke kommer dina resor till bensinstationen minska och din motor liv kommer att öka avsevärt .
1 .
minska vikten på din bil genom att städa onödiga saker ur bilen . Även om stadsjeepar har ett stort utrymme och lagring kan vara ett lockande erbjudande , gör varje bit av extra vikt det svårare för din motor att köra som bäst . Ju hårdare din motor försöker hänga med i vikt det bär , slutar desto mer bränsle kommer att ta från bensintanken för att träffas.
2 .
Ta Bronco för rutinmässigt underhåll. Ett oljebyte innebär att ny olja kommer att smörja motorn , jämfört med de komponenter som kämpar klibbiga gamla oljan och behöver mer energi från bensintanken . Byta ut luftfiltret innebär att din bil kommer att kunna få rätt balans av luft och bränsle , så att din motor kan köras på sin optimala förmåga . Efter att ha däcken roteras innebär att balansera vikten som din motor ska dra mot , och andra saker en mekaniker gör som testa tändstift , säkerställer att din bronco kommer att köras effektivt på bästa miles per gallon möjligt .
3 .
Kontrollera luften i dina däck med varje tanka på macken . De flesta människor inser inte direkt när däcken successivt tömmas . Svaga däck innebär att motorn måste arbeta hårdare för att möta drivande krav . När motorn är ansträngd , är mer bränsle som krävs för att arbeta med full kapacitet . Genom att hålla dina däck i rekommenderad fylla , kommer du att öka dina potentiella körsträcka .
4 .
Analysera dina körvanor . Tung acceleration tar en stor vägtull på din bensintank . Genom att ändra din körstil för att rymma en mer gradvis tryck på pedalen , sparar du den stam som din motor och bensintank lider under onödig press . En stadig kusten kommer också att bevara den mängd bränsle som används . Att förutse stannar och tar din tid i starter kommer att öka din bränsle körsträcka betydligt .


Relaterade artiklar


om gas mössor
hur man kan minska bensin räkningar framgångsrikt
Hur konvertera bilar att köra på el
hur man kan minska bränslekostnaderna
diesel från matolja
hemlagad väte generatorer för bilar
hur man ska bekämpa ett dieselbränsle brand
faktorer som påverkar bränslepriserna
gas spara tips för bilar med manuell transmissons
fordon acceleration och gas körsträcka