hur man kan öka bränsle körsträcka för en RAV4

hur man kan öka bränsle körsträcka för en RAV4

Sedan introduktionen i mitten av 1990-talet har Toyota RAV4 konsekvent lyckats uppnå goda omdömen bränsleekonomi för en liten SUV . Beroende på motortyp och växellåda är RAV4 kan upp till 25 mpg vid stadskörning och upp till 31 mpg på landsväg , enligt MPGoMatic. com . Om du äger en RAV4 , men får du inte ta bilens bränsleeffektivitet för givet . Det finns alltid sätt att förbättra gas körsträcka och på så sätt , spara dina surt förvärvade pengar
1 .
Ta bort alla extra last från din RAV4 . Ju mer vikt du drag runt , desto mer gas du ska bränna . I själva verket , enligt Federal Trade Commission , bara en ytterligare u00A3 100 kommer att minska din gas körsträcka med 2 procent. Dessutom måste du avinstallera alla delar du har använt för att sälja in din Toyota , inklusive större däck . Gå tillbaka till ett rent lager RAV4 .
2 .
Utför underhåll på din RAV4 med jämna mellanrum. Ett fordon som körs smidigt kommer naturligtvis att bli mer bränsleeffektiva . Detta innebär att du måste byta motorolja ungefär var 3. 000 till 5. 000 miles och kontrollera att se till att dina däck är helt uppblåst . Du behöver också ta din RAV4 till en mekaniker för en årlig tune -up . Tändstift, luft-och bränslefilter , och vätskor överföring måste alla kontrolleras och ändras i enlighet med för att ge optimal gas körsträcka .
3 .
Kör smart . Även om detta kan till en början verka som en lätt uppgift att utföra , det är svårare än du kanske tror. Det kräver att , som förare , du ständigt vara medvetna om hur du använder din RAV4 . Plötsliga utbrott av acceleration , inbromsningar och reser endast 5 mph över 60 mph kommer alla att kraftigt minska din gas körsträcka , noterar US Department of Energy . Förutse dina stopp accelerera långsamt och använda farthållaren när det är möjligt på långa vidder av platt väg .
4 .
Placera inte någonting på taket av din RAV4 , även om den är utrustad med ett takräcke . Oavsett om det är en kajak , cykel eller bara bagage , kommer det att förstöra din SUV: aerodynamik och har en negativ inverkan på din gas körsträcka , varnar Federal Trade Commission.
5 .
göra så få resor som möjligt . Om du har flera ärenden att köra under dagen , försöka göra dem alla på en enda resa . Planerar för framtiden och omfatta så många stopp som möjligt i minsta avstånd . Dessutom , om möjligt , försöka att undvika områden som tenderar att ha trafikproblem och flera stoplights .
6 .
Stäng av din RAV4 om du befinner dig fastnat i trafiken eller i en lång linje vid drive- thru . Medan din motorn är igång är det brinnande gas , men du egentligen inte kommer någonstans . Självklart minskar detta hur många miles du kan få per gallon gas .


Relaterade artiklar


källor till vätgas för bränsleceller
hur sifon i bensintanken på en sobel
hur du tar bort en låsning gas cap
hur man konfrontera abrupt verkligheten : kommer det att bli bränsle eller mat
information om hybrid gas - elbilar
jäsningsprocessen av jordärtskockor
hur man kan öka bränsle körsträcka för en Dodge Dakota
hur man kan öka bränsleekonomin för ditt fordon
hur man kan spara gas och körsträcka per vecka
Introduktion till vätgasfordon