fördelar och nackdelar med biodiesel bränsle

fördelar och nackdelar med biodiesel bränsle

som forskare, ingenjörer och biltillverkare arbeta för att skapa nya alternativ till fossila bränslen , har biodiesel bränsle framstått som ett alternativ för att driva bilar inom en snar framtid . Biodiesel kommer från växter eller djur oljor , och erbjuder flera olika fördelar och nackdelar jämfört med vanlig diesel och andra bränslen .

Förnybar

En av de största fördelarna med biodiesel är att källorna är förnybara . Biodiesel bränsle kan innehålla oljor från animaliskt fett , majs, sojabönor och andra vanliga grödor . Inte bara detta betyder att jordbrukarna kan växa grödor för bränsle varje år , men också att jordbrukare runt om i världen kan växa beroende biodiesel källa som passar bäst för en viss region eller klimat . Vara förnybar garanterar också rimligt prisstabilitet , biodiesel bränsle är inte avhängig av oförutsedda brister eller upptäckter av nya källor som petroleumbaserade bränslen

mindre utsläpp

Biodiesel bränsle är också bättre för miljön eftersom den producerar färre . koldioxidutsläpp än konventionell diesel. Eftersom den är gjord av naturliga ingredienser , är biodiesel bränsle mindre farligt att transportera och hantera än petroleumbränslen . Det är också producerar mycket lite svavel vid förbränning , vilket minskar risken för sura regn .

lätt att genomföra

Jämfört med vissa alternativa bränslen som vätebränsleceller och naturgas är biodiesel bränsle attraktiva eftersom den kan genomföras mycket snabbt . Standard dieselmotorer , som de som används i många lastbilar och bussar i USA , och i alla typer av bilar i Europa , kan bränna biodiesel bränsle utan fordon modifiering . Detta innebär att motorteknologi redan har förfinats och testats . Det enda som krävs är en etablerad biodiesel bränsle distributionsnätverk.

Mindre energi

Jämfört med vanligt dieselbränsle , har biodiesel bränsle lägre energiinnehåll per volym . Detta innebär att en förare som växlar till biodiesel bränsle kommer att se en betydande förlust av motoreffekt , upp till 11 procent enligt en färsk bedömning av Land of the Free (se referenser 1) . För att förhindra förlusten av el, bränsle beslutsfattare blandar ofta biodiesel bränsle med vanlig diesel , vilket också försämrar dess miljömässiga fördelar .

Orsaker motorproblem

Biodiesel bränsle är också känt för att orsaka problem med vissa vanliga dieselmotorer. Dessa inkluderar kolavlagringar på bränsle injektorer, stort slitage på kolvringar och igensatta bränslefilter . Biodiesel bränsle kan också minska viskositeten av motorns olja , vilket kräver tätare oljebyten för att hålla motorn ordentligt smörjas .


Relaterade artiklar


om vatten drivna bilar
hur common rail- diesel insprutning verk
om blyfri bensin
vätgasdrivna bränsleceller makt nackdelar
hur ta reda på bilens mpg
hur man öppnar en låst gas cap
sätt att öka gas körsträcka
hur man får ett intyg om fordonet
Hur fungerar en vatten-bil användning som bränsle ?
hur man sparar på vatten till gas och andra användbara tips