Hur konvertera matolja till diesel

Hur konvertera matolja till diesel

Många amerikaner är medvetna om att dieseldrivna fordon får bättre gas körsträcka , men tror fortfarande det gamla stereotyper om dieselfordon vara smutsig och trög . De är inte uppfattas som framtiden för grön teknik det sätt som hybrider . Men när Rudolf Diesel uppfann dieselmotorn , var det med avsikten att de skulle köras på vegetabilisk och växtolja . I själva verket är det precis vad de flesta dieseldrivna fordon som används till oljeindustrin insåg att de kunde sälja sina restprodukter från bensin raffinering för användning i dieselbilar under 1920-talet . Dagens dieslar har möjlighet att köra på biodiesel , ett bränsle som framställts av raffinerad vegetabilisk olja som kan förfinas hemma

Du behöver : .
1 liter ny vegetabilisk olja
. 200 ml metanol , 99 procent ren .
Lye katalysator , kaliumhydroxid (KOH ) , inte mindre än 92 procent ren .
Blender .
Vågar noggrannhet på 0 .
1 gram.
Mätbägare.
halv-liters genomskinlig (# 2 plast ) behållare med skruv på locket .
2 kanaler för att passa behållarna .
4 , 2- liters läsk flaskor , 2 med ett litet hål borras i botten.
silvertejp.
termometer .


1 .
Mät KOH i en plastpåse , var noga med att arbeta snabbt så att vattnet inte blir absorberas . Om det är 92 procent ren , använd 5,3 gram , 4,9 gram om det är 99 procent ren
2
Häll 200 ml metanol i en av de halv liter containrar med tratten . . Tillsätt lut långsamt och mössa i blandningen. Virvel i runt för att blanda den , ca 10 minuter-se allt är upplöst och det blandas fullständigt
3
Värm oljan till 130 grader Fahrenheit och placera den i en . ren mixer . Försiktigt lägga till metanolblandning ( methoxide ) till blandaren . Slå på den låg hastighet och blanda i ca 30 minuter .
4 .
Häll blandningen i en 2- liters flaska , skruva på locket hårt och låt det sitta . Blandningen kommer att bosätta sig efter ca 24 timmar . Resultatet blir en ljusare , blekare vätska på toppen och en tyngre , mörkare vätska på botten
5
Häll det översta lagret i en separat 2- liters flaska-. detta är av biodiesel . Om du få några av de mörkare vätska , som glycerin , i den rena flaskan , låt den sätta sig in i lager igen och häll biodeisel skiktet till en ny ren flaska .
6 .
Test partiet för kvalitet med hjälp av tvätt test eller metanol metoder .
7 .
Tillsätt 25 ml av biodiesel till 225 millileters av metanol för metanol testning . Det borde upplösas helt . Om det finns några rester , så du måste justera behandlingen .
8 .
Blanda lika mycket biodeisel och vatten för att tvätta test . Skaka kraftigt . Inom några minuter ska ditt prov bosätta sig i två tydliga lager . Detta innebär att det är rent .
9 .
Tvätta resten av biodiesel när den passerar testerna . Ta en 2- liters flaska med ett hål i botten som har tejpade över . Lägg en halv liter vatten på den och lägg den biodeisel .
10 .
Cap flaskan och rulla den på sin sida att blanda vatten och bränsle . Placera flaskan upprätt och låt blandningen vila . Efter att lösa , ta bort tejpen att tömma ut vattnet ur flaskan .
11 .
Upprepa tvättprocessen två eller tre gånger tills bränslet är klar . Det kommer att vara färdig att använda .

tips och varningar


 • Se alla equpment är ren och torr innan du använder.


 • Relaterade artiklar


  väte bil Miljöfakta
  kompakta SUV vs minivan körsträcka
  hur man gör bilar som körs på vätgas
  hur man ska spendera mindre bränsle och spara pengar
  Hur hybridbilar ladda ?
  bränsletrycket krav på GM 3.1l
  hur man förbereder en tank bil gas för lagring
  hur du kan tjäna billig gas
  hur man rengör en bensintank säkert
  väte bil nackdelar och fördelar