Hur konvertera kol till energi

Hur konvertera kol till energi

Den process genom vilken energi som finns lagrad i kol omvandlas till energi vi kan använda är inget nytt , men kräver mycket av teknik . Enkelt att bränna kol frigör energi i form av värme, men användningen av kol för direkt uppvärmning är inte längre vanligt med tanke på de problem luftkvaliteten bränna den skapar . Skapandet av el från förbränning av kol kräver en panna och generator för att generera elektrisk energi . Detta är inte ett projekt för att prova hemma , men vi ska förklara den grundläggande processen

Du behöver : .
kol .
Kol pulveriserarens .
Generator.
Turbiner.
Transportband.
Elkabel .
Brännare.
Panna.
Vatten.


1 .
pulverisera kol-och lufta det för optimal förbränning med hjälp av kol pulveriserarens . Kraftverk använder specialiserade roterande krossar att produktionen av kol redo att bränna .
2 .
Feed kol ( via ett transportband i stor anläggning operationer ) till en särskild kol brännare som har en panna för Värm vattnet till att skapa ånga . Brännarna finns , höga källor intensitet värme som är konstruerade av förstärktes metall att stå emot värmen tryck .
3 .
Fånga den utströmmande ångan från pannan och kanalisera det till ett stearm turbin kopplad till en generator . Turbinen är en mekanism med flänsar som snurrar när ångan träffar flänsarna . Ångan kommer att tvinga turbinen att rotera .
4 .
Skapa el med generatorn . Generatorn består av en elektromagnet som omger ut sladdar . Trådarna är fästa till turbinen och därmed snurra med turbinen . Eftersom ledningarna spinn genom magnetfält som skapas av electromagent produceras el .
5 .
tillbaka ångan till pannan via kylaren för återanvändning .

tips och varningar


 • En speciell typ av kol som kallas " kanalen kol " kan användas i en öppen spis eller kamin att värma ett hem , men det är mycket farligt eftersom det brinner så mycket hetare än trä . Även en " kol galler "måste användas i stället för en trä galler , eftersom det har mindre hål . Trä brinner uppifrån , men kanalen kol behöver luft undertill, så rosten måste ställas in sex inches högre från botten av spisen så att luftflödet . Bara placera några bitar av kanalen kol vid en tidpunkt i firepace att hålla extrem värme hanterbar . Stoke glöden ibland för att skaka av aska .
 • Lägg aldrig mer än några små bitar av kanalen kol i en eldstad på samma gång . När detta kol blir brinner, ger det en otrolig amout av värme jämfört med vedeldning , och en brand kan snabbt gå oss ur händerna .


 • Relaterade artiklar


  hur man ändrar strömstyrka på vätgas celler
  hur man kan beräkna gas körsträcka i mpg
  hur - få 50 + mpg - i egen bil
  hur man kan förbättra bränsleeffektiviteten och makt i en 6.5l turbo diesel
  vad är miljöpåverkan av vätgasdrivna bränsleceller ?
  sätt att bevara fossila bränslen
  hur man hittar den billigaste gas i ditt område
  Hur skiljer sig etanol prestanda som bensin ?
  hur man kan öka cetantal nivåer spillolja
  hur man beräknar gas kostnader baserad på miles per gallon