Hur konvertera din motor till biodiesel bränsle

Hur konvertera din motor till biodiesel bränsle

I motsats till vissa rykten , det finns inget sådant som en " biodiesel motor . " I själva verket kan nästan alla befintliga dieselmotorer köras på biodiesel utan ändringar . Om du för tillfället kör en diesel- bil eller lastbil i USA , till exempel , är cirka 10 till 15 procent av den diesel du sätter i din bil redan från biologiska källor . Om du vill säga adjö till pumpen för gott , dock så här för att gå 100 procent bio
1 .
Kontrollera slangarna på din befintliga dieseldrivna fordon . Om fordonet har tillverkats före år 1994 , är det möjligt att dess bränsleledningar och packningar är gjorda av gummi . Medan biodiesel är säkrare att hantera än vanlig oljebaserade bränslen , har det lösningsmedel egenskaper som kan med tiden erodera gummi . Dessa skall ersättas med metall slangar .
2 .
Köp eller göra ditt biodiesel bränsle . Det är ofta kostnadseffektivt att ha biodiesel som levereras direkt till din dörr . The National Biodiesel Board listor producenter av området och kan nås via Internet . Det är också möjligt att producera biodiesel hemma från använd matolja , men det rekommenderas inte eftersom detta strider mot lokala brandföreskrifter nästan överallt.
3 .
Öka långsamt din ratio av biodiesel till vanlig diesel . Om din dieseldrivna fordon är ny, kan du hoppa över detta steg som insidan av din motor kommer att vara ren . Men om du har kört det i mer än ett år på vanlig diesel , sedan ditt bränslesystemet kan vara fodrade med avlagringar som kan täppa till din bränslefilter när du växlar till biobränsle . Biodiesel är mycket renare än vanlig diesel och därmed rensar bränslesystemet som ett lösningsmedel . För att förhindra igensättning , sakta ändra förhållandet mellan bio till dieselolja varje gång du bränsle upp . Blandningen ur pumpen bör vara minst 10 procent redan . Prova att fylla din tank 90 procent av vägen och toppning av med biodiesel , försök sedan 80 procent och så vidare .

tips och varningar


 • Du kan köpa biodiesel redan blandat . Kvaliteter av biodiesel betecknas med ett " B " och blandningsförhållandet efter bokstaven . B20 , till exempel , innebär att bränslet är 20 procent biodiesel och 80 procent vanlig diesel .
 • göra biodiesel hemma är den juridiska likvärdig med ett bränsle raffinaderi i ditt hem . Kontakta din lokala brand marskalk till förordningar om detta .
 • Oavsett vad du kanske har hört , inte sätta vegetabilisk olja i tanken . Det kan springa, men det kommer att skada motorn på sikt .


 • Relaterade artiklar


  hur man kan förbättra gas körsträcka på en Saab 9-3 aero
  hur man köper billigare gas
  dålig tank symtom
  hur man kan förbättra gas körsträcka på en 4,3 chevy motor
  fördelarna med alternativa bränslen omvandlingar i bilar
  Vad är några vanliga fossila bränslen?
  Hur fungerar ett HHO elektrolysör arbete ?
  billigaste alternativa bränslen
  hur man vänta i långa rader bensin
  konvertera bilar till naturgas