vad som bestämmer spänningen för vätgasdrivna bränsleceller ?

vad som bestämmer spänningen för vätgasdrivna bränsleceller ?

Vätebränsleceller skapa el från en elektrokemisk reaktion mellan väte och ett oxidationsmedel . Individuella bränsleceller producera en viss spänning och denna spänning ökar när bränsleceller staplas tillsammans

Spänning

Spänningen är elektrisk . potential att utföra arbete per laddning . Denna typ av arbete beräknas i mekanisk potentiell energi och Joule per volt är hur spänningen mäts .

MEA

Membran elektrod församling ( MEA ) är den viktigaste delen av en bränslecell och det är placerad mellan två fält flödesplattor . De två plattorna kraft bränsle till MEA och ta bort elektroner från ur församlingen . När detta händer , är en spänning på 0,7 produceras, som tillräckligt med energi för att driva en glödlampa.

Stacks

Beroende på tillämpningen av en vätgasdrivna bränsleceller , måste en viss spänning tas fram för att driva en maskin eller anordning . Bränslecellsfordon ( FCVs ) kräver 300 volt för att fungera effektivt . Detta kan bara ske genom att förena många bränsleceller ihop till en stack .

Resistance

Tre typer av motstånd påverkar utspänningen av en bränslecell . Aktivering hinder , motstånd av den yttre belastningen som tillämpas på bränslecellen och massa förluster transporter spelar en roll för att minska spänningen produktionen av en bränslecell .

elektriska principer

bränsleceller fungerar på samma elektriska principer som någon annan typ av elektrisk apparat när det kommer till spänning . En princip alla stater som tar mer ström produceras vid en given spänning bränslecellen kommer att kunna generera mer kraft .


Relaterade artiklar


alternativa bränslen för bilar
de bästa sätten att spara på gas
effekterna av sockret i en bensintank
hur man kan beräkna gas körsträcka med det metriska systemet
hur man kan dra in i en bensinpump
hur man får ut mer gas körsträcka på din bil
hur man kan öka en jeep är mpg
hur man bygger en micro vattenkraftverk
alternativ till bensindrivna fordon
gör E85 etanol hemma