väte bil nackdelar och fördelar

väte bil nackdelar och fördelar

vätgasbilar är bra för miljön på en rad olika sätt . T. ex. så släpper de inte växthusgaser som är skadliga för välfärd för ekosystemet . Dessa bilar är mycket mer bränsleeffektiv än bensinbilar , och släppte ut mindre föroreningar totalt. Men det finns många nackdelar med att använda vätgasdrivna fordon , men forskarna arbetar för att eliminera dessa nackdelar .

Going Green

Det främsta syftet med att använda vätgasbilar är att rädda miljön från de negativa effekterna av förbränning av fossila bränslen . Enligt greenliving. com är vätgas bättre eftersom den inte släpper ut koldioxid i luften . Vätgasbilar ger också mer körsträcka jämfört med bensindrivna fordon , till exempel kan en bil med vätgas gå upp till två gånger körsträcka som bensin bil på samma mängd bränsle

Motor Hållbarhet

En annan . Fördelen med vätgasbilar är motorns styrka och hållbarhet. Många andra typer av motorer kan inte fungera korrekt i höga temperaturer , och tenderar att överhettas . Vätgas motorer , dock kan arbeta i mycket höga temperaturer , plus motorer som inte korroderar lika lätt som deras motsvarigheter bensin

Kostnad

Det finns en nackdel kring kostnaden för vätgas . de ursprungliga utgifterna, för att konvertera infrastrukturen från bensin till vätgas är enorm . Det skulle kosta miljarder dollar för att ersätta alla de nuvarande bensinstationer med väte bränslepåfyllning stationer .

Vätgas Tillgänglighet

En annan nackdel med bilar vätebränsle är svårigheten att få flytande väte för att använda som bränsle . Vätgas är inte lätt fått från luften , så det måste erhållas från vattenmolekyler . Det finns flera sätt för vätgas som ska hämtas från vatten , men ingen är effektiva och alla är mycket dyra .

vätelagring

vätelagring är ett annat problem . Det tar enorma mängder utrymme för att lagra flytande väte . Forskning pågår om hur man mer effektivt lagra väte i fordon , men lösningen är ännu inte hittats . Enligt greenliving. com har flera företag investerat miljarder dollar i utvecklingen av effektiva vätgasdrivna bränsleceller som kommer att bära mer väte bränsle i ett fordon.


Relaterade artiklar


enkla sätt att spara gas
effekten av etanol på bilar
hur man kan förbättra bränsleeffektiviteten och makt i en 6.5l turbo diesel
hur man gör etanol
är hybridbilar farligt ?
hur man får billigare gas på Wal- Mart
hur man kan spara gas , pengar och usa
väte bilsäkerhet
hur du fyller upp en gas kan
hur man skär ner på din gas räkningen och spara pengar