symtom av vatten i bränsle

symtom av vatten i bränsle

Det finns ett antal sätt att vatten kan leta sig in i en bil bränsletank . Till exempel , om du råkar lämna tanklocket av när det regnar , kan vatten komma in. Om du bor i en mycket fuktig miljö kan fukt bosätta sig i tanken som vatten över tiden . I en sällsynt situation kan du ha oturen att sätta gasen i tanken som redan är blandat med vatten. Det finns några tecken på att du ska se upp med om du misstänker att det finns vatten i din tank .

Bil startar inte eller hoppa

Motorn behöver bränsle för att starta , så om det är som matas vatten eller gas som är starkt blandas med vatten , kommer det inte bli den gnista som behövs för att skjuta upp . Dessutom, om du kör tillsammans och bilen börjar rycka och hoppa som om du på att ta slut på gas , även om tanken är på " F ", då detta kan vara ett tecken på vatten i bränslet . Bilen hoppar eftersom motorn matas för mycket vatten , och startar igen när den verkliga gas träffar systemet , vilket gör att bilen att fortsätta på .

Bad bränsleinsprutning

vatten i en tank med gas skulle kunna förstöra dina insprutningssystem. Med tiden kommer vattnet orsakar rost bildas i systemet ( det kan få delar av motorn för rost över också) . Om du tar bilen till en mekaniker och se rost eller annat problem med insprutningssystemet , så är det ett tecken på att du kan ha vatten i bränslet .

gasen skulle ta slut snabbt

Ett tydligt tecken på att din bensintank kan ha vatten i den är om din gasen skulle ta slut snabbare än vanligt . Kontrollera bilens annonseras körsträcka per gallon och jämför att dina faktiska miles per gallon . Om bilen körs på gas för snabbt (förutsatt att alla andra möjliga problem är uteslutna ) kan det finnas vatten i tanken .


Relaterade artiklar


konventionella energikällor
hur man fyller en komprimerad naturgas tank
alternativa bränslen för bilar
hur en nitro bil med två hastigheter koppling fungerar
hur man sparar pengar på gas
hur du lägger vegetabilisk olja till dieselbränsle
miljöpåverkan av elbilar
hur man bygger en vätgas generator för bilar
typer av miljövänliga bilar
hur man kan förbättra bränsleeffektiviteten och makt i en 6.5l turbo diesel