källor till vätgas för bränsleceller

källor till vätgas för bränsleceller

Vätebränsleceller erbjuda mänskligheten en av de första chanserna att bli fri från behovet att bränna fossila bränslen för energi . Vid denna punkt , erbjuder tekniken inte en lösning att massproducera och lagra tillräckligt med vätgas för global energibehov . Ändå med att vara den vanligaste grundämnet i det kända universum är vätgas finns i ett obegränsat antal källor . Det verkar som om tillgänglighet är inte problemet , men att bristen på ett tillverkningsföretag infrastruktur istället.

vätgas i Nature

Använda en process som kallas " reform ", tekniker extrahera vätgas från alla typer av biomassa , eller till och med ren vatten . Väte , i ena eller andra slaget , kombineras och skyldig att allt på jorden . Så frågan är inte , " Var hittar vi väte ? " Den finns överallt . Problemet för mänskligheten är att göra vätgas , i den rikaste , gasform , lättillgänglig som energikälla .

Distributed produktionsmöjligheter

Med reformering av vätgas från biomassa och även vissa alkohol , den faktiska produktionen av väterika gas eller vätskor , är ett tillräckligt säkert av en process som skall utföras på den plats där utbud och tankning av fordon . . . vad vi nu kallar " bensinstationer ". Den infrastruktur som behövs kan vara så enkelt som dessa innehavare levereras av lokala eller regionala bönder . Ekonomin i sig kan drivas av lokala ekonomier . Till skillnad från raffinering fossila bränslen lokalt, är vätgasproduktion alls lika riskfyllt eller farligt ett ämne . Enligt US Department of Energy , skulle miljöpåverkan vara försumbar , även i händelse av en massiv spill .

centraliserad och Semi- centraliserad produktion

Varje plats på jorden , med så få resurser som helt enkelt vatten , kan potentiellt vara en plats för en väte raffinaderi . Var en hel produktionsanläggning spiller varenda bit av gasen försvinner den till en icke brandfarlig koncentration och är lättare än luft . Enligt fuelcells. org hade samhällen ägna nästan all devalverat egendom för en säker anläggning för att rymma community /EMS /stad fungerar efterfrågan .

process för att få vätgas

När det gäller att använda vatten (som också är en biprodukt av väte förbrukningen) för att härleda väte , är en elektrisk ström går genom att separera väte från syre . En liknande process används tillsammans med andra biomassa och etanol , även om den exakta mekanik förblir egen karaktär , och därför inte kan lämnas ut .


Relaterade artiklar


hur man använder raka vegetabilisk olja som bränsle
hur man får billig gas som helst i oss ( New York, Kalifornien , Florida , illinios , etc. )
nackdelar med bensinmotorer
Hur konvertera ett fordon för att propan
hur man beräknar gas kostnader baserad på miles per gallon
hur man kan spara gas i din bil enkelt
och nackdelar med vätgas
hur man sparar pengar på gas
Hur fungerar ett HHO elektrolysör arbete ?
Hur orsaka väte en bil att köra ?