hur man kan öka cetantal nivåer spillolja

hur man kan öka cetantal nivåer spillolja

Cetantal är en vätska kolväte som antänds mycket lätt när den pressas . Det används för att testa prestanda för vissa bränslen , som diesel och biodiesel . Många människor vänder oljeavfall vegetabilisk till biobränsle . Cetantal antänds för lätt , så det inte används som bränsle . Hemlagad biobränsle har ett lågt cetantal , det vill säga den har en dålig prestanda när antändas . Tillsatser kan placeras på biobränsle att öka sin cetantal , och därmed öka dess prestanda

Du behöver : .
avfall vegetabilisk olja
. Test bil .
Bränsle kannor .
Cetantal tillsatsen .


1 .
Samla avfall vegetabilisk olja. Restauranger , såsom snabbmatsrestauranger leverantörer , kan ge en god tillgång på det .
2 .
Få 15 liter av oljan i en 5 liters kannor . Hetta upp oljan till 100 F genom att placera den i en stål gryta , och värme med ett läger spis . Det är lätt att bearbeta olja i partier på 15 liter . Om du har mer än så , helt enkelt på nytt göra den här guiden . Aldrig överhettas .
3 .
Köp metanol . Kontrollera att pumpen att överföra den används är av nylon , annars kommer den alkohol som förstör pumpen och kanske orsaka brand .
4 .
Mät lut i en hög precision skala . Några gram kompensation skulle förstöra reningsprocessen .
5 .
Föra samman de lut och metanol och blanda . Gör detta i en kaffeburk . Detta kommer att resultera i ett flytande samtal natrium methoxide .
6 .
Rengör hinken och se till att det är absolut rester gratis . Häll oljan i hinken . Häll hälften av blandningen av natrium methoxide in i skopan . Vänta två minuter och tillsätt sedan resten av natrium .
7 .
Rör om blandningen med en borr för blandning färg . Gör detta i 30 minuter. Placera ett lock på hinken och låt den vila i 12 timmar . Öppna locket , rör om lite mer och sedan återförsluta den och låta skopan vila i några dagar .
8 .
Filtrera biodiesel igen med en restaurang filterpåse . Den biodiesel är redo att användas .
9 .
Testa ditt biobränsle i en bil . Se till att du lyssna på ljuden din bil gör och notera hur mycket bränsle du spenderar per mil . Varje bil som kör på diesel kommer att kunna arbeta med biodiesel .
10 .
Placera biobränsle i en tillbringare och blanda med cetantal tillsatsen . Tillsätt en uns av tillsatsen per fem liter . Din biobränsle kommer att ge en betydligt bättre prestanda .
11 .
Testa bilen igen och du kommer Observera att prestandan kraftigt har ökat , gas utgifterna och ljud ska ha minskat kraftigt .

tips och varningar


 • alltid lägga cetantal till biobränsle , särskilt när du använder biobränsle i bilar som tenderar att överhettas .
 • Bär alltid kraftiga gummi handskar och använd andningsskydd från steg 2 till 8.
 • Du kan alltid använda en mindre mängd cetantal . Använd aldrig mer än ett uns per fem liter , som din bränsle kan sluta ut att vara extremt lätt att tända under press och en brand kan uppstå .


 • Relaterade artiklar


  hur man sparar pengar på bensin
  hur man köper billigare gas
  information om bränslecellen bilen
  hur man får 75 mpg på en bil
  hur man rengör upp ett dieselbränsle spill
  sätt att spara gas körsträcka
  hur man kan räkna din gas körsträcka
  hur man kan förbättra äldre bilens gas körsträcka
  gör det själv elbilar
  delar av en väte cell