hur man kan öka bränsle körsträcka för en Dodge Dakota

hur man kan öka bränsle körsträcka för en Dodge Dakota

Dakota är en medelstor pickup produceras av Dodge . Den nyare linjer Dakotas få bättre gas körsträcka än de äldre, men oavsett vilket år ett fordon gjordes , kan du minska bränsleförbrukningen med efter ett regelbundet underhåll schema och använda lite sunt förnuft . En ny linje av förbättrade bildelar kan också hjälpa till , särskilt om din Dakota är gammal . Dodge Dakota infördes först år 1987

Du behöver : .
sängöverkast
Syntetisk olja .
Luftfiltret.
Avgassystem.
Däck tryckmätare .
GPS- systemet .


1 .
Sätt ett lock över sängen av din Dakota . En cover kommer att minska luftmotståndet och förbättra gas körsträcka . En cover kommer förmodligen att kosta minst $ 400 , men kommer att löna sig under hela livstiden för lastbilen .
2 .
Installera en uppgraderad luftfilter . Den nya linjen av luftfilter inte blir igensatt som de gamla . De kostar dubbelt så mycket som traditionella luftfilter , men också pågå under en mycket längre tid .
3 .
Ställ upp din Dakota för tiden rekommenderade i sin underhållshandbok . Äldre Dakotas måste trimmas upp oftare än nyare .
4 .
Byt olja i din Dakota minst var 3. 000 miles när motorn är initialt bryts i. Använd en syntetisk olja . En olja av hög kvalitet med tillsatser för att minska friktionen i motorn kommer att förbättra gas körsträcka ,
5 .
bära runt bara så många saker i sängen av lastbilen som behövs . En lättare lastbil Dakota kommer att få bättre gas körsträcka än en tyngre .
6 .
Installera ett förbättrat avgassystem om du har en äldre Dakota modell . Dessa system har ledningar som är bredare och rakare än äldre avgassystem . Det förbättrade avgasflödet minskar bränsleförbrukningen .
7 .
Håll Dakota 's rätt lufttryck i däcken . Däck som är under eller över uppblåst minska gas körsträcka . Den rekommenderar däcktryck kan hittas på sidan av de flesta däck .
8 .
Använd farthållare när så är möjligt . Undvik plötsliga stopp och starter . Försök att inte rev motorn . Undvik tomgångskörning längre sträckor .
9 .
Följ hastighetsgränserna. Kombinera ärenden för att undvika överskott körning . Använd ett GPS-system för att undvika att gå vilse .


Relaterade artiklar


hur man kan öka mpg
vad är diesel som används för ?
hur man kan jämföra milkostnad lastbil bränsle
E85 gas kontra vanlig
hur man beräknar en bils bränsleförbrukning
hur man betala mindre för bensin
hur man kan beräkna koldioxidutsläpp för en bil
hur man får den bästa gas körsträcka från ditt fordon
vegetabilisk olja drivs bil fakta
hur man gör en lastbil körs på biobränsle