hur man kan förbättra gas körsträcka på en ’97 Dodge Avenger

hur man kan förbättra gas körsträcka på en ’97 Dodge Avenger

Utsläppen styrsystemet på 1997 Dodge Avenger använder ett vakuum till utsläppen rutt motorn tillbaka in i motorn för att förbättra luftkvaliteten . Till skillnad från andra fordon , detta vakuum faktiskt anslutna till bromssystemet , som refereras Diagrammen visar . Det vakuum påverkar bränsleflöde , så även om det kan tyckas märkligt , kan bromssystemet påverkar bränsleflödet . Därför är det viktigt att se till att din bromsvätska är på rätt nivå och att bromsen hydraulsystemet har inga bubblor i den . Annars kanske du har en ojämn tomgång på gamla Dodge Avengers eftersom vakuum är ojämn .

Du behöver :
Manuell
. Verktygssats.
Vakuummätaren .
Bränslemätare .
Tändstift.
Tändkablarna.
Bränslefilter.
Oljefilter.
Bromsvätska.
Lufttrycksmätare .


1 .
Rådfråga 1997 Avenger vakuum diagram (som finns i avsnittet "Referenser" nedan ) och använda en vakuum mätare för att kontrollera din vakuum nivåer. Observera att vakuum ansluts till bromssystemet . Se till att vakuumnivåer är förenliga med de nivåer som anges i handboken , och dra åt eller byt ut klämmor på gummislangar vakuum . Se till att din bromsvätskan är på rätt nivå eftersom förlust av vakuum i bromssystemet kan påverka resten av motorn vakuum , vilket kan påverka bränsleflödet . Se till att din bränsleflödet rätt att maximera gas körsträcka .
2 .
Ersätt syresensor med fyra ledare sensor som är unikt för Avenger .
3 .
Använd förgasaren för att rengöra de modeller som har en förgasare . Ta bort all smuts , fett, olja och kol uppbyggd tills metallen är ren , eftersom en ren förgasaren är kritisk . Använd en Bränslerenare i bensintanken ( och insprutare renare i tanken för modeller med bränsle injektorer ) . Använd en Bränslerenare varje 3. 000 miles . Byt ut din bränslefilter .
4 .
Kontrollera bränsletryck med ett bränsle tryckmätare . Ändra bränsleledningen komponenter som behövs på grund felaktigt bränsletryck är en viktig faktor som påverkar gas körsträcka . Byt ut en trasig bränslepump eller reparera den om den läcker .
5 .
Byt luftfilter och byta ut tändstift . Se till att din luftfiltret är utformat för att tillverkarnas specifikationer eftersom en restriktiv luftfilter påverkar din vakuum , som ändrar bränsleflödet . Kontrollera dina tändkablarna och byt dem vid behov. Utför en elektrisk kontinuitet test med en digital multimeter för att hitta dåliga ledningar .
6 .
Byt ut slitna däck och pumpa dem till rätt nivå . Fråga en professionell för en hjulinställning eftersom sådant arbete kräver särskild datoriserad utrustning.
7 .
byta olja och oljefilter varje 3. 000 miles . För Avengers med över 100. 000 miles , använda en olja tillsats för att minska effekterna av slitage på motorn . Förbättra acceleration och körsträcka med oljan tillsatsen .
8 .
Drive förnuftigt . Undvik racing motorn . Bromsar endast när det behövs . Ta motorvägen i stället för stop -and -go sträckor i stan . Kör på 55 miles per timme och använda högsta växeln . Accelerera med allvar ned och sakta kommer naturligtvis upp .

tips och varningar


 • Lämna din olja ordentligt .
 • aldrig fart .


 • Relaterade artiklar


  förbättra toyota land cruiser körsträcka gas
  hur är dieselbränsle raffinerad ?
  Hur konvertera en bil till naturgas
  hur man avgör mpg
  hur man pumpa bränsle i bilen
  om biodiesel bränsle
  Hur spillsäkra gas burkar arbete ?
  hur man rengör en deisel bensintank
  hur man sparar pengar på gas
  dieselbränsle gel förebyggande