elektrisk energi Fördelar & Nackdelar

elektrisk energi Fördelar & Nackdelar

El som strömkälla har funnits sedan slutet av 19-talet och har varit allmänt accepterat som en välsignelse för samhället . El som kraftkälla i bilar erbjuder flera fördelar jämfört med vanliga oljebaserade bränslen och el som produceras från källor hushållsel (vind , sol , vatten ) erbjuder villaägare en grönare lösning så bra som möjligt läggas inkomster . Emellertid kommer hälften av elproduktionen i USA från kolbaserade anläggningar som släpper ut många giftiga biprodukter i miljön .

Fördelar med el i bilar

El som strömkälla har funnits sedan uppfinningen av den bil , men bara under de senaste åren av 20 -talet har el börjat göra framsteg mot standard petroleumbaserade bränslen . Fördelen med el som kraftkälla är avsaknaden av giftiga kemikalier släpps ut i luften , i motsats till vanliga bensin-och dieselmotorer som avger höga halter av CO2 i atmosfären .

Fördelar med Hem-producerad el

Som alternativ energi buzz fortsätter att sprida över hela landet , fler och fler individer att investera i " grön " energi producenter , som sol , vind och vatten energi för att producera el för bilar och bostäder . Och en fördel med dessa individuella system är ett program som kallas nettomätning där enskilda hem strömkällor är bundna till lokala kraftverk . Om, efter att husägaren har producerat tillräckligt med energi ( genom sol eller vind etc. ) till makten hans eller hennes hem , det finns elenergi som produceras , kraftbolaget kommer att köpa den överskjutande energi som skall absorberas och användas av andra hus någon annanstans. Enligt en färsk undersökning från Edison Electric Institute i 2006 hade 40 stater redan någon form av nettomätning programmet och antalet hushåll som använder detta program växer för varje dag .

Nackdelar med Mass Elproduktion

Människor som använder el som kraftkälla inte nödvändigtvis att hjälpa miljön eftersom hälften av den el som produceras i USA kommer från kraftverk som drivs med kol . Enligt författaren Paul Tullis i januari /februari 2010 frågan om " Sierra ", Navajo , belägen i Arizona , som är ett koleldat kraftverk , " spy ut [s ] kvicksilver , svaveldioxid , kväveoxid och andra ämnen som gift floder och grödor [. . . ] hela Fyra Hörn regionen ", och Release 20 miljoner pounds av koldioxid i luften varje år . Gifter som skapas av Navajo stationen i ett år motsvarar det totala årliga utsläppen av 3 miljoner bilar .


Relaterade artiklar


hur man gör blyad gas
hur du tar bort vatten från bränslet
hur du ökar din gas körsträcka enkelt
Vad är definitionen av biodiesel bränsle ?
hur man kan förbättra gas körsträcka för en Dodge Caravan
hur du tanka din naturgas bilen hemma
standard specifikationen för diesel eldningsolja
hur man får den stora ut bränsleekonomin för hybrid bilar
hur man kan spara gas med farthållare
hur du pumpa din egen gas