effekten av etanol på bilar

effekten av etanol på bilar

Med lagar som i nästan varje stat som obligatoriska införandet av etanol i drivmedel , har dess inverkan på fordonen blir ett allvarligt problem för en vanlig människa . Hur det påverkar körsträcka , prestanda och tillförlitlighet i sina fordon är de tonande frågor i dag . Med den nu används av nästan varje person som äger ett fordon , förstå dess sanna egenskaper har blivit en nödvändighet för att minska eventuella farhågor det kan orsaka

Historia

Etanol har använts i bilar sedan Henry Ford ritade Model T , som gick på alkohol .

Frätande Kvaliteter

Etanol har en frätande effekt på vissa äldre motorer tillverkade före 1998 . Detta beror på motorer av denna period fortfarande innehåller materialet känsligt för skador från alkohol och etanol benägenhet att skura rent insidan av äldre bränslesystem . Denna rengöring lossnar års samlad inlåning , vilket får dem att täppa igen bränslefilter och små passager i bränslesystem, minskar prestandan. Etanol har en nedbrytande effekt på gummi , glasfiber och andra material som en gång användes flitigt i bilmotorer , men som nu fasas ur bruk .

Etanol Ersättning

Efter 1998 började biltillverkare som innehåller material som är resistenta mot etanolens lösningsmedel kvaliteter . Fordon tillverkade efter detta datum även använda sig av etanol s olika fördelar som gör det möjligt för dem att uppnå ännu större effektivitet . Fordon som tillverkats efter 1998 har inga sjukdomstecken från etanol , och avser att arbeta vid optimal prestanda baserat på dess förekomst i bränslet .

Performance

Etanol har den högsta prestandan betyg av alla bränslen på marknaden och är utmärkt för användning i hög komprimering /hög motorer prestanda . Vissa professionella fordonsindustrin racing team har bytt till 100 procent etanol för deras konkurrens fordon . Etanol har egenskaper som gör det möjligt att agera som frostskyddsmedel i bränsle , vilket gör tillsats används i bensin i kallare klimat onödigt .

Miltal

Gas körsträcka med etanol är något lägre än med traditionell bensin , med i genomsnitt 2 procent lägre , vilket gör denna minskning försumbar att den genomsnittliga bilägaren .

Aktuell status

Blended bensin som innehåller etanol är godkänt av alla tillverkare av fordon i USA . Vissa tillverkare rekommenderar att den används på grund av den brinnande renare än traditionell bensin .


Relaterade artiklar


hur man bygger en miniatyr ångmaskin
hur man sparar pengar när man pumpar gas
hur mycket gas gör en suv använda ?
Hur hybrid batterierna laddas ?
Måste jag bränna premium bränsle i en Toyota Sienna ?
hur man hittar billig gas
hur du beräkna din gas körsträcka
hur du får din bil bästa gas körsträcka
hur man pengar på stigande oljepriset
Fakta om elementet väte