bränslecellsteknik i bilar

bränslecellsteknik i bilar

Det amerikanska Department of Energy ( DOE ) hävdar att bränslecellsbilar ( FCVs ) har potential att minska USA : s beroende av utländsk olja och lägre emissioner till vår miljö . FCVs liknar konventionella fordon på utsidan men på insidan de har unika tekniska system

Systems

DOE illustrerar fem primära system för fordon med bränsleceller som skiljer dem från konventionella bilar . Primär komponenter för fordon med bränsleceller inkluderar bränslecell och väte ackumulatortank .

vätelagring Tank

FCVs har en tank för lagring av väte som lagrar komprimerad vätgas . Vätgas i FCVs komprimeras på ett riktigt högt tryck för att ge tillräckligt med bränsle för långväga körning .

bränslecell

Den teknik som driver FCV är bränslecell . Den bränslecell använder vätgas och syre för att skapa elektricitet . Den bränslecell består av många ensamstående bränsleceller kombineras för att bilda en enhet .

Elmotor

FCVs har en elmotor som drivs med bränslecell . Elmotor tekniken gör det möjligt FCV att köra effektivt , tyst och smidigt och kräver mindre underhåll än en förbränningsmotor .

Regenerativ bromsning

Regenerativ bromsning lagrar energi från fordonen bromsar processen och avleder den till elektrisk motor för ökad makt .


Relaterade artiklar


Pro & nackdelar med elbilar
hur man sparar pengar på bensin
hur man kan spara på gas
hur man återanvända olja matolja
hur man kan jämföra miljövänliga bränslen till bensin
vad är en vatten filter på en dieselmotor ?
gas körsträcka med etanol kontra vanlig bensin
Hur solkraftverk ta makten ?
råolja framställningsmetoder och-teknik
hur man vänta i långa rader bensin