Kalifornien diesel smog regler

Kalifornien diesel smog regler

California State Air Resource Board erkänner att han har de mest förorenade luften i nationen . På grund av detta har Golden State några av USA : s hårdaste smog regler , som kräver drivrutiner för att få en tvåårig smog check och införa tuffa regler för big- rig ägare . Men det finns några undantag som Diesel ägare bör vara medveten om.

som får en Smog Check ?

Enligt kalifornisk lag , får inte alla fordon får en smog check . Dieselfordon tillverkade före 1998, eller med en totalvikt ( bruttovikt ) på mer än 14. 000 pounds är undantagna från biennalen smog check . Dessutom, om din bil är sex eller färre modell år gammal , i stället för en smog check , staten kommer halshornet på en smog minskning avgift till din årliga registreringen . Dessutom föreligger endast vissa län i Kalifornien är föremål för biennalen smog check .

Vad händer om man misslyckas Smog Check ?

En lag trädde i kraft den 1 januari 202C som begränsar din förmåga att få en förlängning på bilens registreringsbevis förnyelse om du misslyckas en smog test . Lagen tillåter endast personer som misslyckats med en smog test för att få ett tillfälligt drifttillstånd . Om du är i den gruppen och din registrering beror , du måste fortfarande betala din anmälningsavgift plus $ 50 för en 60- dagars tillfälliga verksamhetstillstånd . Den gamla lagen tillät dig att få ett tillfälligt verksamma tillstånd om du av någon anledning inte kunde få ett intyg smog .

diesellastbilar och Big Rigs

Fordon i Kalifornien med en totalvikt på mer än 14. 000 pounds är inte föremål för biennalen smog check . Men enligt den miljöskyddsgrupp ForceChange verkar de fortfarande några av de tuffaste normerna i nationen . I december 2008 röstade California Air Resources Board strikta regler för att städa upp big- rig föroreningar . Från den 1 januari 2011 kommer Lastbilsägarna måste installera dieselavgaser filter på sina riggar . Från och med år 2012 kommer ägarna måste byta motorer äldre än 2010 års modell på ett överlappande schema genom 2022 .


Relaterade artiklar


hur man sparar pengar på gas
hur man sparar på vatten till gas och andra användbara tips
hur ska miljövänlig
Hur fungerar en propan -motor ?
göra diesel från använd motorolja
effekten av elbilar
hur gas körsträcka piller fungerar
kongress alternativa bränslen kredit
hur fungerar etanolbränsle ?
vad är en motorcykelskärm ?