DIY HHO generator för en dieselmotor

DIY HHO generator för en dieselmotor

HHO generatorer kan öka gas körsträcka på en diesel fordon genom joniserande vattnet genom elektroderna orsakar vattenmolekyler att falla sönder och form till vätgas med vatten och syre som biprodukt . Gasen flödar till intaget av motorn och sedan blandas med bensin , öka effektiviteten i förbränningen . Detta är inte bara ett miljövänligt sätt att öka körsträcka på din bil är generatorn också lätt att bygga

Material

Mest HHO generatorer byggd för dieselmotorer är inrymda i Quart-stora containrar så att de enkelt kan installeras under huven . Att hus generatorn behöver du en värmebeständig stop -stora behållare . Det kan vara så enkelt som en bit av PVC-rör utjämnat i båda ändarna. Att konstruera elektroderna behöver du cirka fyra tunna bitar av rostfritt stål kapas för att passa inuti behållaren och några bultar och brickor för att montera ihop plattorna i tandem . Behållaren måste anslutas till tändningen av fordonet med några skärmad koppartråd , och du kommer också att behöva plaströr ansluten till behållaren för väte flöda ut ur kapseln och in i motorns intag . Du bör också ha silikon täta och gummi O- ringar praktiskt att försegla samtliga hål görs i kapseln.

Construction

Första bygga elektroderna . Ta fyra eller flera stycken av plattor av rostfritt stål och borra 1/4-tums hål genom alla fyra hörnen av dem . Tråd en bult genom varje hål på varje platta , separera plattorna med flera brickor . Du behöver ungefär en 1 /8 tum utrymme mellan varje platta . Placera en bricka och en mutter i slutet av varje bult . När du har plattan array monteras , fundera ut ett sätt att säkra plattorna på plats i toppen av behållaren . Hur du gör detta varierar beroende på din behållare , men tänk på att du vill se till att alla hål du gör i behållaren är förseglad lufttät efteråt .

Konstruera locket till behållaren kräver två saker: en utgång för HHO och ett sätt att passera el till plattorna. Det bästa sättet att utforma den ström är att ha sladdar från plåtarna till två metall terminaler monterade på toppen av locket . Du kan sedan ansluta kablarna från strömkällan till terminalerna. Lämna tillräckligt slack på insidan kablar så att du lätt kan ta bort locket . Du kommer också att behöva skära ett hål i toppen av locket för väte ur-ta . Detta hål måste vara tillräckligt stor oavsett vilken typ av plaströr du använder för att köra vätgas till intaget. Täta alla hål med silikon täta runt kanterna så att de är lufttäta . Vid denna punkt generatorn är redo att installeras i fordonet . Enkelt säkra kapseln någonstans under huven , ihop uttagen till tändningen och anslut väte ut-ta i tändningen .


Relaterade artiklar


hur man hittar billig gas
hur du ändrar dina körvanor och spara pengar på gas
hur man kan jämföra priser på naturgas
hur man kan minska bensin användning med din bil genom hypermiling
hur man får mer miles per gallon (mpg )
Hur konvertera används olja till dieselbil bränsle
och nackdelar med vätgas
hur man beräknar en bils bränsleförbrukning
det bästa sättet att öka gas körsträcka
Hur konvertera en dieselmotor till en kasserad matolja motor