effekten av elbilar

effekten av elbilar

Bilindustrin genomgår för närvarande den mest revolutionerande förändringen sedan uppfinningen av bilen själv . Rädslan för den globala uppvärmningen, bland andra bekymmer , är det främsta skälet till flytten mot elfordon . Medan de verkliga effekterna elfordon kommer att ha på samhället är helt enkelt okänd , övergång till elfordon spelar en viktig roll för att möta den globala uppvärmningen rädsla . Elfordon kommer att påverka mer än bara miljön , men med en så dimmig framtid , kan man bara gissa , hur elfordon kommer att påverka vår värld .

Du behöver :
Clear slang /rör
. Gas kan .

Vad är en elbil ?

Innan beslut fattas om effekterna av elbilar , är det viktigt att veta vad en elbil är .

Hur elmotorn fungerar är i princip samma som det skulle fungera i något som liknar en pennvässare . I huvudsak bilen husen batterier , formellt blybatterier tillbaka på 1990-talet men nu litiumbatterier som de som används i en bärbar dator .

Vad händer i huvudsak är litiumbatterier leverera en elektrisk potential skillnad eller, som det är mest känd , en spänning till kretsen . Denna spänning är vilka befogenheter kretsen . Se det som pumpen i ett vattenrör . Batteriets spänning gör det möjligt att flödet av ström i en krets på samma sätt en vattenpump möjliggör flödet av vatten genom ett rör . Den ström som flyter genom ledningarna orsakar ett magnetiskt fält precis som du skulle få från en vanlig permanentmagnet . Ledningarna i kretsen är inslagen många gånger i en cylinder form så de kommer att skapa ett cirkulärt magnetfält . När ström flyter genom ledningarna , om andra magneter placeras tillräckligt nära kretsen och inne i magnetfältet , kommer de att börja vända i en cirkulär rörelse som kallas moment .

Detta moment är den kraft som driver överförings -och , i slutet visar hjulen . Elbilar vanligen ut med antingen en kontinuerligt variabel transmission ( CVT ) eller , som med den nya Tesla Roadster , en enkel -stegs växellåda .

i mekaniska termer , elbilar är mycket enklare och fungera mycket annorlunda än bensinbilar . Elbilar har inga avgaser , är i stort sett tyst och för alla de prestationer nötter där ute , de levererar maximalt vridmoment från noll varv . Denna teknik har kommit långt sedan dess uppfinning också . Alla som känner till nya Tesla Roadster kommer att berätta inte bara om dess mycket respektabla utbud och vacker sportbil utseende utan också dess otroliga superbil prestanda

Fördelar med att äga en elbil

Elbilar : .

är mycket enklare , billigare och renare för service och göra underhåll på än bensinmotorer .

är mycket billigare att ladda med el än fyllas med bensin , och möjligheten att hem-laddstationer kunde mycket bekvämt .

sannolikt kommer att lossna oljebolagens grepp och Förenta staternas beroende av utländsk olja .

Har motorer som är väl lämpade för både stads-och landsvägskörning genom att vara både mjuk och med en högt vridmoment .

är betydligt renare , billigare och enklare att återvinna än bensinbilar .

Den största fördel , är dock att elbilar släpper inte ut avgaser , så de producerar några växthusgaser som skadar miljön och bidrar till den globala uppvärmningen .

nackdelar med Elbilar

Elbilar är inte utan sina fel . Men de flesta fel har att göra med att ändra det från ett naturvetenskapligt experiment i en vardaglig enkel att leva med bil .
Elbilar :

kommer att bli svårt att ladda . Sätta laddstationer i allas hem kommer att bli ganska svårt , särskilt för dem som bor i staden och kan parkera tre kvarter bort från där de bor.

Laddning inom rimlig tid också kan vara problematiskt . Målet skulle vara att ta ut på samma tid som det tar att fylla en bil med bensin .

har en kortare räckvidd . Utbudet , även om det har förbättrats oerhört på senare tid , behöver fortfarande växa till att bli ett verkligt alternativ till bensinbilar .

kan vara svårt att hålla ut . Varje elektriskt köra gadget från radion till uppvärmda säten dödar direkt batteritid och fordonets räckvidd .

är tysta , vilket kan vara ganska farligt för fotgängare i en bullrig stad eller i en omgivning full av barn . Möjliga lösningar har förslaget om att ha bil ringsignaler , så utöver en polis siren eller glass van 's låtar vi kan snart höra John Mayer låtar eller techno klockor jingel .

Kan betyda döden av sport -och racerbilar .

kan betyda slutet för själen , karaktär och personlighet av bilar , saker som skiljer dem från andra maskiner .

historia Elbilar

På 1990-talet infördes General Motors första en elbil för allmänheten. Den kom i form av Saturn EV1 och trots hjälp av gamla blybatterier till ström , var faktiskt snabbare än många av sina bensindrivna konkurrenter .

EV1 var aldrig tekniskt säljas till någon som bil och var endast tillgänglig för uthyrning . Trots den råa interiör och långa avgiften, fördes EV1 mycket framgångsrik i liten skala och var tänkt att vara en titt in i framtiden för bilindustrin .

EV1 var tyvärr och , under mycket kontroverser och protester , tas ur produktion med den enda kvarvarande modellerna avskalade mekaniskt på displayen i museer . Vad EV1 visade dock var att en elbil var möjligt och var lika kapabel som en bensin bil även med 10-år gammal teknik .

Vad innebär detta för framtiden ?

Med den teknik nu närmar sig mycket användarvänlig stadier , detta då betyda döden av bensindrivna motor som vår främsta källa till transport ? Och för alla de redskap huvuden där ute , Doe det också betyda död moderna sportbilar ?

De flesta bilentusiaster har förmodligen sett Tesla och kanske en del har sett den nya gröna GT , en helt elektrisk racerbil som är tänkt att tävla i Le Mans 24- timmars race i några år . Men som många kommer att säga , det är bara något om en gasdriven bil som du inte kan replikera med en elmotor .

Kanske att upptäcka vad som händer och vad som väntar under de närmaste åren bör man titta bakåt på vad gasdrivna ersatta motorn .

I slutet av 1800-talet och tidigt 1900-tal , var hästar som används för allt från paketbilar , diligenser , och även dragande vattentankar till bränder . Men tänk hästar i en stad , gödsel över gatorna , det foder som behövs för att hålla hästar vid liv , den hemska liv de hade dragande , piskas så de skulle fortsätta. Sedan när Henry Ford gjorde det till slut en prisvärd bil och bilen räddade hästen . Hästen kunde till slut användas fritiden .

Idag är ridning en enorm sport . Händelser som Kentucky Derby har fortfarande en stor inverkan på vårt samhälle och har enorma mängder inblandade pengar . Även om inte längre används enbart för transport längre har hästen långt ifrån bleknat i bakgrunden .

Det kan bara vara en föraning för vad som kommer att hända med gasdrivna bilar . Under veckan går du till jobbet och affärerna , släppa barnen vid skolan och parkera din elbil på parkeringen . Sen slutligen, när tiden är rätt och stämningen slår dig , går du till en blast i din älskade flicka och inte längre vara orolig för att hon ska vara borta en dag .


Relaterade artiklar


Hur får man en biodiesel buss
hur du tar bort ett munstycke för pumpning av gas
hur mycket gas gör en suv använda ?
typer av elektriska bilar
Hur får man en sparare vätgas
hur man kan stoppa tjuvar från att stjäla din gas
hur man får mer gas för pengarna
Pro & nackdelar med elbilar
hur man kan förbättra dieselkvalitet
hur man för att få bättre gas körsträcka