vegetabilisk olja drivs bil fakta

vegetabilisk olja drivs bil fakta

Vegetabilisk olja kan vara ett utmärkt alternativ till diesel . Det är ett renare bränsle som kan tillverkas av oljor som skulle ha varit tidigare förkastat . Använda ny olja har vissa inneboende ekonomiska frågor, men är en renare alternativ till petroleumbaserade diesel

Diesel Engine Krävs

De flesta dieselmotorer kan konverteras för att köras på vegetabilisk olja. Vegetabilisk olja är tjockare än diesel , så det är svårare att sönderdela under motorn injektion . Du kan enkelt köpa en konverteringssats som kommer att öka storleken på din motor insprutningsmunstycken , en andra tank och en extra värmare för att hålla den vegetabiliska oljan mer tunn . Den andra tanken krävs om du vill också fortsätta att bränna diesel i bil eller lastbil .

Burning ny olja

När konverteras , oanvända vegetabilisk olja kan göra ett utmärkt bränsle . Det är dock ny olja ofta dyrare än diesel , vilket det är föga ekonomiskt meningsfullt att använda ny vegetabilisk olja som bränsle .

Burning använd olja

Vissa människor har satt upp ett filtreringssystem för att processen som används vegetabilisk olja till biodiesel . Även kommersiella filtreringssystem finns tillgängliga, är det också möjligt att göra egna system olja filtrering. När filtrerad används vegetabilisk olja är ett utmärkt bränsle för din bil eller lastbil .

kallt väder Problem

För det är naturligtvis tjockare än diesel , vegetabilisk olja, eller biodiesel , måste värmas för att säkerställa att den flyter ordentligt till motorns spridare . Om du bor i kallt klimat , kommer du troligtvis att behöva använda en värmare bränsletank för att säkerställa att den vegetabiliska oljan stannar på ett riktigt flytande form som är lämplig för användning i en motor .

ekonomisk bärkraft

Även biodiesel erbjuder ett intressant alternativ till petroleumbaserade diesel , med nya vegetabilisk olja som bränsle har en oavsiktlig bieffekt . Eftersom vegetabilisk olja framställs av ätbara produkter , citerar globala ekonomiska symposium problemet med stigande matpriser som etanol och biodiesel tillverkning börja konkurrera på marknaden för begränsade leveranser av produkter bas mat .

Miljömässiga fördelar

A vegetabilisk olja-drivna bil släpper ut långt mindre utsläpp , enligt en rapport från 2001 från HGCI , UOS , Ford Motor Company och Harvard University. Biodiesel avger 70 procent mindre koldioxid än diesel , har 55 procent mindre utsläpp av partiklar , avger 55 procent färre flyktiga organiska föreningar och 45 procent mindre kolmonoxid . Det gör dock släpper ut 5 procent mer lustgas än traditionella dieseldrivna fordon .


Relaterade artiklar


om gas mössor
hur man vänta i långa rader bensin
hur man får bättre gas körsträcka och spara pengar
att föregripa resultatet om etanol ersätter bensin
hur man kan öka gas körsträcka på en motorcykel
hur man väljer bästa biobränslen
petrokemiska och alternativa bränslen
hur man kan räkna bilens gas körsträcka
hur man gör biodiesel utan metanol
hur man hittar de billigaste priserna på gas