och nackdelar med vätgas

och nackdelar med vätgas

Som Amerika och världen efter alternativa former för energiproduktion, har vätgas bli en ledande utmanare . Det brinner rent och lämnar inga föroreningar , och det finns i överflöd . Trots dessa fördelar är den teknik för att utnyttja väte effektivt fortfarande under utveckling och utmaningar med leverans och lagring fortfarande måste lösas i stor skala

nuvarande användning

Vätgas bränsle som används i två former-antingen direkt , i flytande eller gas stater , som en del av en förbränningsmotor , eller som del av en bränslecell som driver en elektrisk motor . Vätgas har en extremt hög energipotential , även teknik för att utnyttja denna potential mest effektivt är fortfarande under utveckling .

Fördelar

Vätgas bränsle har två stora fördelar . Första kan vätgas produceras inom landet , avskaffandet av landets beroende av utländsk bränslekällor . För det andra , den enda biprodukter av väte förbränning är vattenånga och värme , så fordon som körs på vätgas inga växthusgaser eller andra föroreningar.

utmaningar

Vätgas bränsle har flera nackdelar . För det första är energitätheten av väte mycket mindre än bensin , varför jämförelsevis mer bränsle lagras på ett fordon för att genomföra samma intervall . För det andra finns det få fordon i produktion som körs enbart på vätgas , vilket allmänt antagande en öppen fråga . För det tredje finns mycket få kommersiella tankställen som säljer väte , ett problem som förstärker bristen på fordon under tillverkning.

Förväntade Transition

Om ett land gör en utbredd övergång till vätgasdrivna fordon , en kritisk massa av offentligt tillgängliga tankställen kommer att krävas, och detta kommer sannolikt att kräva ett visst mått av statliga subventioner. Dessutom , med tanke på brandfarlighet av väte , kan en branschstandard bränsle trygghetssystemet behövas för att minska risken för katastrofala explosioner .

Emerging Technologies

Förutom vätgas , andra alternativa kraftkällor är aktivt under utveckling . Till exempel flera bilar producerar för närvarande hybrid gas och elektrisk fordon, inklusive General Motors . Chevrolet Volt drivs med el , och motorn startar bara skapa mer el .

biobränslen som etanol är också populära , men de har kommit under lupp av flera skäl , inklusive en konvertering till bränsle istället för mat .

Dessa konkurrerande teknikerna för att säkerställa att väte , även om en livskraftig ersättning för oljebaserade bränslen , kanske inte är den dominerande långsiktiga efterträdare till den traditionella förbränningsmotor .


Relaterade artiklar


hur man sparar pengar på gas : 5 tips och tricks
hur man kan räkna bilens gas körsträcka
hur man suga bensin ur en mazda årtusenden
hur man köper bensin för så billigt som möjligt
hur hybridbil fungerar
om blyfri bensin
historia av dieselbränsle
hur man kan spara stora pengar på gas !
hur är väte används ?
Hur gas mätare arbete ?