hur man kan spara gas

hur man kan spara gas

Om du fortfarande inte kan uppfylla Uncle Sam halvvägs på den nya $ 4. 500 " Cash for Clunkers " incitament , kan du förbättra fortfarande bränsle ekonomin för ditt fordon med några enkla steg för att minska bördan på din plånbok .

Du behöver :
lufttrycksmätare
. Grundläggande handverktyg.
Vissa mekaniska aptitude .


1 .
Först och främst bör du kontrollera om rätt lufttryck i dina däck . Rådgör med din fordonets ägare handbok för bästa källan för korrekt information. Om ditt fordon specifik information inte är tillgänglig , är däcket märkt med rekommenderat tryck ( psi ) på sidan väggen . Detta kommer att säkerställa ditt fordon rullar på vägen med minst motstånd samt mer säker och stabil .
2 .
Kolla under huven och se till att din motor är fri från skräp och smuts . Avfetta motorn om det behövs . Kontrollera dina luftfilter och byt vid behov . En god kvalitet och återanvändbara luftfilter som en K N stil gjord av bomull och gasväv . Dessa har högre prestanda fördelar eftersom de ger mer luft att flöda mer fritt till förbränningskammaren .
3 .
Kontrollera och byt din syresensor . En av de dyraste försäkringar om att ditt fordon är att använda rätt mängd bränsle , syre sensorn installeras inom avgassystemet och övervakar luft-bränsle förhållandet av motorn . Detta gör att färddatorn för att göra justeringar av bränsle blandningen tills den perfekta balansen uppnås .
4 .
Ett av de enklaste sätten att spara under sommaren är att avstå från att använda luftkonditioneringen så mycket som möjligt . A /C system i din bil rånar energi från motorn när du engagerad och drar mer bränsle som följd . Rulla ner fönstren ! Njut av att bra väder !
5 .
Enligt min personliga åsikt , tror jag med ett lägre oktantal bränsle inte göra lite skillnad i prestanda och eller ekonomi . Med datorstyrda bilar idag kan fordonen Motorstyrsystemet vara mycket flexibelt och justera för olika kvaliteter eller ens typer av bränsle på vissa nyare fordon.
6 .
Håll dig borta från Gimmicks ! Från " särskilda " magneter som fäster på din bränsleslang tillsatser och baklucka nät , om något av det faktiskt fungerade, skulle biltillverkarna kunna lägga till sina egna fordon!
7 .
Drive som Miss Daisy är i ryggen . Lätta på gasen ! Eller ännu bättre, lätt in i gasen . Hård acceleration liksom stop and go tar en stor belastning på tanken . Försök att använda motorvägar och bland stater så mycket som möjligt .


Relaterade artiklar


vad är alger biobränsle ?
hur man får använd motorolja för diesel
hur man kan spara på gas
hur man byter ett dieselbränsle filter
vad är röd diesel ?
CNG alternativa bränslen
hur är väte används ?
hur man konfrontera abrupt verkligheten : kommer det att bli bränsle eller mat
Hur är bränsle för ringda bilar ?
hur man kan förbättra bilens gas körsträcka eller mpg