hur man gör vätgas hemma

hur man gör vätgas hemma

Vätgasen kan producera el när den kombineras med syre för att framställa vatten . Omvänt kan vatten delas upp i väte och syre genom att en elektrisk ström i en process som kallas elektrolys . Elektrolys är inte en ekonomisk metod att framställa vätgas i kommersiell skala . Du kan dock visa denna process med material från en leverantör av kemisk utrustning

Du behöver : .
Hoffman voltameter
. Vatten.
Natriumhydroxid.
3 Stor bägare .
2 Provrör innehavare .
2 provrör.
2 Gummislangar .
2 leder .
9V batteri .
2 Provrör proppar .


1 .
Skaffa en Hoffman voltameter . Denna enhet består av en U- formad del av glasrör med ett nytt avsnitt i mitten . Röret i mitten är öppen upptill och rören i ändarna har elektroderna på botten att avsluta genom vattentäta hål .
2 .
Gör en elektrolytisk lösning för att leda elektricitet . En gemensam formel är en lösning av 4 delar vatten och 1 del natriumhydroxid i vikt . Blanda dessa reagens i en bägare och rör om ordentligt. Häll den elektrolytiska lösningen i mitten slang i voltameter .
3 .
Fyll en bägare med vatten. Fyll ett provrör genom att helt sänka ned den i vattnet . Kontrollera att det inte finns några luftbubblor i den och vänder den upp och ner utan att öppnandet av provröret ovanför vattenytan . Viloläge provröret i vattnet med ett provrör innehavare . Upprepa denna procedur med en andra provrör .
4 .
Fyll en gummislang med vatten och sätta ena änden under ytan av lösningen i ett sidorör i voltameter . Placera den andra änden till en upp och ner provrör som du sätter upp i steg 3. Upprepa proceduren med den andra sidan röret i voltameter och upp och ner provrör från steg 3.
5 .
Anslut elektroderna av voltameter till ett batteri och observera bubblor samlas in vid elektroderna . Bubblorna på den positiva elektroden är väte och bubblor på den negativa elektroden är syre . Dessa gasbubblor kommer att stiga till ytan och flödet genom gummislangar på toppen . När de flyttar in i upp och ner provrör , kommer de att tränga undan vattnet i provrör . När provrören fylls med gas , kan de förslutas med proppar för senare användning.


Relaterade artiklar


hur man återanvända olja matolja
väte bil : hur fungerar det ?
hur man kan öka körsträcka
hur man får bättre gas körsträcka i bilen
hur man sparar pengar på gas genom att köra effektivt
hur man pumpa gas
hur att spendera mindre på gas för din bil eller lastbil
hur man kan beräkna gas körsträcka i mpg
hur man hittar fett till biodiesel bil
hur man kan förbättra camaro gas körsträcka