hur man bygger en solcellsdriven bil med hem material

hur man bygger en solcellsdriven bil med hem material

Bygga en sol bil kan minska eller eliminera behovet av fossila bränslen , och kan snabbt andra att lära sig mer om solenergi . Det är möjligt för den genomsnittliga bakgård mekaniker att bygga en sol bilen ur vanligt förekommande material i ungefär en vecka

Du behöver : .
Automobile med komplett " löpverk "
Solpaneler.
Ett dussin djupcyklingsbatterier .
Golfbil motor .
Golfbil gaspådrag .
Begagnade hem rännor .
Begagnade bortkopplas .


1 .
Samla en betydande mängd hem kabeldragning . De flesta husen är anslutna med solid koppar , isolerad tråd . Detta tillgodoser en sol bilen perfekt , och finns redan i en två-eller tre- kabel . Cirka 20 meter kommer att krävas.
2 .
Hitta en bil som lämpar sig för solkraft . Inte varje bil kan byggas om till en elektrisk /sol bil utan tunga , professionella material . Lätta bilar , som i mitten av 1980-talet Honda modeller , kommer att bli lättare att skjuta med mindre effekt och kommer att göra hemmagjord sol bilen genomförbart . Bilen behöver inte vara komplett , men det rekommenderas att återanvända åtminstone ramen , så att fordonet kommer att kvalificera sig för på väg . Vad som krävs är en " löpverk bara " bil , utan motor , men med bromsar, styrning, och eventuellt en överföring . Bilen får inte ha makt styrning, bromsar makt , eller en automatisk växellåda . Ju enklare , billigare bil kommer att fungera bättre för solenergi .
3 .
Montera motorn golfbil i bilen . Den primära enheten kommer att drivas av den 10-plus-hästkrafter elmotor , som finns i många " grannskap " och golfbilar . Trots den låga hästkrafter , ge kraft de nog att flytta en lätt bil med upp till 50 eller 60 mph . Dessa motorer har förbättrats sedan 1960-talet , och det är bättre att få en nyare motor . Mycket av tekniken kan skördas från vagnen , till exempel gaspådrag och laddning utrustning , eller kan finnas tillgängliga direkt på den lokala golfbanan underhållssystem butik . Motorn , vanligtvis ett 48- volts dynamo , kommer att montera på drivaxeln eller överföring av fordonet med några häftsvetsar . Den stora terminalen leder kan kopplas till det inre och bakre delen av bilen .
4 .
Montera djupcyklingsbatterier till banker . En typisk Honda CRX kan hålla ett dussin av dessa batterier och har en praktisk förvaring stam för laddning hårdvara . Med gemensamma batterikabel kontakt tre batterier i parallellkoppling . Fortsätt att ansluta de tolv batterierna i grupper om tre , alla parallellkopplade . Detta kommer att ge fyra 12-volts banker . Wire dessa banker i serie , som om de var fyra stora batterier , tills alla tolv är anslutna . Detta ger en slutlig totalt 48 volt , med tillräckligt ampere för att upprätthålla hög hastighet resor . Ansluta dessa till på gasen och främre motor , som de var fast i vagnen ( med någon mätare eller säkringar ) . Lämna avslöjade batterier, men täcka polerna för att förhindra chock .
5 .
fast solpanelen på fordonet . Vanligtvis taket och huven gör bäst , eftersom de är plana ytor som utsätts för solljus . Tack solpanelerna " fästen till bilen med aluminium stöder , t. ex. upp och ner som används hus rännor . Wire panelen till batterier , antingen genom laddaren eller med panelens medföljande elektronik . Många solpanel tillverkare kommer att införliva de motstånd och elektronik är nödvändiga för att ladda batterierna utan landning dem på natten ( solpaneler arbete i omvänd på natten utan motstånd ) . Panelerna måste generera tillräckligt med el till " underhållsladdning " batteriet bank eller makt laddaren , och kopplas i serie om flera används .
6 .
Testa sol bilen . Kontrollera räckvidden genom att köra fordonet på ett lokalt område . När batterierna är under den effekt som krävs för att driva fordonet , låt det sitta i solen för upp till åtta timmar . Kontrollera avgiften på batterier efter laddning , och lägga till fler paneler om det går. Fler paneler kommer att innebära en kortare laddningstid .

tips och varningar


 • Använd litium-jon- batterier för bättre räckvidd och kortare laddningstid . De är oftast mindre , och skall samlas i stora mängder ( kanske tusentals ) , och fast i seriell /parallell banker som blybatterier .
 • Använd lämplig säkerhetsutrustning vid arbete med bilar eller elektricitet.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper biodiesel
  Skillnaden mellan bensin och dieselbränslen
  hur man kan spara på gas
  hur man kan förbättra bränsleeffektiviteten och makt i en 6.5l turbo diesel
  hur man kan beräkna bilens gas körsträcka
  hur man kan räkna bilens gas körsträcka
  hur man får bättre mpg bilkörning
  hur man hypermile och spara gas
  hur att undervisa barn om biodiesel
  Hur man testar biodiesel bränsle för tvål