historien om förgasarna

historien om förgasarna

En förgasare är en enhet i ett fordon motor som kombinerar förångas bränslet med luft i motorn. Den har fått sitt namn från det franska ordet " carbure ", vilket innebär hårdmetall , eller att kombinera med kol . För omkring hundra år , var förgasare komponenterna i valet för bränsletillförsel i fordon

Karl Benz

Vissa människor attribut felaktigt uppfinningen av förgasaren till Karl Benz , Mercedes- Benz . Denna förvirring kan uppstå från det faktum att han patenterade många av de processer som ansvarar för funktionen av förbränningsmotorn.

Siegfried Marcus

Siegfried Marcus skapat en föregångare till förgasaren . Patentet fick han år 1886 var " en apparat för pyrolys av luft. " Den kallades " vaporisater ", och det hjälpte honom design den första bensindrivna fordon .

Csonka och Banki

ungerska ingenjörer Janos Csonka och Donat Banki krediteras med att uppfinna förgasaren 1893. Den Ganz Partner Järngjuteri och Engineering Works producerade enheter , som kallades Banki-Csonka motorer .

Frederick William Lanchester

engelska ingenjören Frederick William Lanchester arbetade med sin bror att bygga Englands första bensindrivna bil , och det var utrustat med en veke förgasaren. Enheten hade en botten fack , som höll bränsle och matade vekar ovanför . Det vekar sedan avges ångor som blandas med luften . Blandningen rann in i motorn , först passerar genom metallnät , som var världens första förgasaren bränslefiltret . På grund av denna innovation, var Lanchester och hans bror kunna köra 1. 000 miles i 1900 , en milstolpe för den tiden .

Maybach Förgasare

År 1896 arbetade motorkonstruktören Wilhelm Maybach med ingenjören och industrimannen Gottlieb Daimler för att skapa en float-typ spray förgasaren i fordon . Kallas Maybach förgasaren , förbättrades jämfört med tidigare versioner genom att konsekvent bränsleflödet till motorn och minskar tendensen hos motorer till översvämning . Den Maybach designen var föregångaren till jet- kompenserad förgasare som gick in i bred användning från 1920-talet . Dessa använder jet kretsar och andra komponenter för att hitta rätt bränsle /luft- förhållandet för olika varvtal och belastningar.

slutet av vägen

Förgasare var standard bränsle leveransmetod för bilar fram till slutet av 1980-talet . Då ersatte insprutningssystemet metod , eller att tvingas pumpa bränsle genom ett litet munstycke under högt tryck , det som önskad teknik . Men förgasare finns det fortfarande specialfordon .


Relaterade artiklar


hur man får mer gas körsträcka
hur många miles per gallon kostar en 2007 Mitsubishi Eclipse få ?
hur man kan beräkna bilens gas körsträcka
Skillnaden mellan fotogen och diesel
alternativa bränslen för bilar
hur man kan förbättra gas körsträcka enkelt
hur man kan spara på gas
hur sluta köpa gas
felsökning av en sparare vätgas
hur man får ut mesta möjliga av varje köp av gas