ford alternativa bränslen

ford alternativa bränslen

Ford Motor Company rapporterar att 15 av sina bilar , lastbilar och stadsjeepar kan få 25 miles per gallon eller bättre , baserat på EPA-uppskattade highway mpg och drivlina kombinationer . Men Ford gör en samlad insats för att göra fordon som kan köras på flera olika typer av alternativa bränslen, av vilka några redan på väg . Deras mål är att skapa säkrare , bränslesnåla bilar som möjligt för konsumenterna att minska sin klimatpåverkan

Hybrid Engine

hybridmotor kombinerar en konventionell gasmotor , en elmotor och ett laddningsbart batteri för att minska den mängd bränsle som en förare använder . Fords mest populära modellen är Escape Hybrid , en SUV som Ford räkningar som " den mest bränslesnåla hybrid-SUV i världen . " Detta påstående är baserat på ojusterade EPA och VCA bränsleekonomi . The Escape får en EPA-uppskattningsvis 34 city/30 Hwy mpg . Ford har också Fusion Hybrid , Mercury Mariner Hybrid och Mercury Milan Hybrid . Milano blir en uppskattad 41 mpg i staden .

EcoBoost

Denna motor som utvecklats av Ford kombinerade en mindre cylindervolym gas med bränslebesparande direktinsprutning . Ford säger denna teknik kan spara gas utan att offra motoreffekten , med en V-6 motorn med EcoBoost ger kraften i en gasdriven V-8 motor och bränsleeffektivitet en V -6 . Så småningom vill Ford denna teknik med på 80 procent av fordonets uppställning. EcoBoost kommer också med SmartGauge , som Ford säger kommer att låta bilägare att maximera sin bränsleeffektivitet och bil prestanda .

Flexibel Fuels

En del av Fords strategi är att utveckla fordon som kan drivas med olika bränslen, inklusive etanol och bio-diesel och Ford har redan bygga 5 miljoner av dessa " flex " fordon runt om i världen . Nästa steg , Ford säger , är att dra nytta av cellulosa biobränslen , så kallade bränsleceller , och lägga till bilar som kan köras på dessa celler till deras flotta .

Plug -In hybridbilar

Dessa fordon körs på samma premiss som hybrider men tekniken tillåter bilägare att täppa till bilens batteri till en strömkälla för att ladda batteriet . Utgångspunkten är att använda bilens batteri först , och sedan har bilen övergång till en gasmotor fort strömmen är förbrukad . Ford arbetar med en partner , Southern California Edison , att leverera en PHEV som kan minska resor till bensinpump med två tredjedelar och ger ett batteri som bara räckvidd på upp till 30 miles .

vätgas

Ford startade arbetar på fordon som används väte teknik för bränsle under 1990-talet och testar 30 vätgasdrivna bränslecellsbilar i hela världen som en del av ett program för att se om tekniken är genomförbar. När detta skrivs , hade dessa 30 fordon plågats upp mer än 800. 000 miles .


Relaterade artiklar


hur du ändrar dina körvanor och spara pengar på gas
alternativt bränsle för gasdrivna motorer
Hur landsvägskörning använda mindre gas än stadskörning ?
hur är bil genomsnitt mpg beräknas ?
hur man gör en vätgas generator
hur hybridbil fungerar
typer av alternativa bränslen
Vad händer när vatten blandas med gas ?
hur man fixar en långsam bensinpump
tips på att spara gas