elektriska vs gasbilar

elektriska vs gasbilar

Från allra första början av bil , har striden rasat . Är el eller gas makt bättre ?

från 1830-talet ända fram till 1920-talet var elbilen hals -och nacke med gasbil när det gäller popularitet . Men sortiment billigare gas , bättre vägar , massproduktion tekniker och ett behov av längre innebar slutet för den elektriska bilen .

Idag är striden förnyas . Död billig gas , bättre allt från ny batteriteknik och produktionsteknik som kan tillämpas på vilken bil som helst få oss att ställa oss frågan igen . ? Är gasdrift verkligen bättre än elektriska

bränsleeffektiviteten

Bensin är förädlats ur råolja . Ingen överraskning där, men mest el i detta land är också produceras från förbränning av fossila bränslen . Den verkliga frågan när det gäller bränsleekonomi är vilken av de två är den mest effektiva användningen av tillgängliga fossila bränslen?

Om vi började med 1 miljon BTU av energi , på båda sidor , och faktor vid makten förluster från elproduktion , linje förluster vid laddning , raffinering av olja till bensin , och transport , kom vi upp med 3. 412 BTU tillgänglig el och 115. 400 BTU av tillgänglig kraft från bensin . Så , verkar det som om raffineringen av råolja till bensin ger mer tillgänglig effekt på 115. 400 BTU . Men den verkliga frågan hur långt kan vi gå på att makt ?

med en verkningsgrad på 0,19 KW /h, kan elektriska fordon färdas 529,5 miles per miljon BTU , vilket ger den en MPG motsvarande 69 MPG . Gasen Bilen kan endast gå 182 miles på en miljon BTU , med ett bränsle körsträcka på endast 29 MPG .

raffineringsprocessen att konvertera olja till gas är mer effektiv , men effektiviteten hos elbilen mer än kompenserar för förluster under kraftproduktion .

Föroreningar

En studie som genomfördes av Los Angeles Department of Water and Power fann att elfordon skulle minska utsläppen betydligt över 100. 000 miles, producerar bara 75 pounds av föroreningar , jämfört med gas motorns u00A3 3. 008 . av föroreningar .

California Air Research Styrelsen bedömer att elfordon kommer att producera mer än 90 procent lägre utsläpp än motsvarande gasmotor .

Den forskning och resultaten är häpnadsväckande. Den elektriska fordon krossar gasmotor i form av nedsmutsning .

Performance

Fram till nyligen hade den stora undergången för elbil varit brist på prestanda och minskad drivingrange . Dessa är några av de saker som eliminerade elektriska fordon (EV ) från tävlingen i början av 20-talet. Men den senaste utvecklingen inom batteriteknik och elmotor effektivitet har gjort det möjligt EV för att minska klyftan väsentligt .

Den senaste elektriska sportbil ståtar 0 till 60 gånger på under fyra sekunder , och ett intervall på ungefär 200 miles på en enda laddning . Har dock gasmotor bilen fortfarande en fördel , dess prestanda minskar inte som den nivå bränsletanken droppar . Elbilen kommer fortfarande se en nedgång i kraft , eftersom batterierna ansvarsfrihet , och drivingrangen kan påverkas allvarligt med för mycket inspirerad körning.

kant i prestanda fortfarande går till gasbil , men elektriska vinner .

Hållbarhet

Förutom lägre utsläpp , är hållbarheten det område där den elektriska bilen krossar gasbil . Med en elektrisk bil finns det inga oljebyten eller tune- ups , och med regenerativ bromsning , bromsar längre . Borta är också de delar misslyckanden i samband med remmar , slangar och kylsystem .

DC-drivna bilar behöver bara ha penslar bytt om var 100. 000 miles , och AC-motorer har inte ens det .

Sammanfattning

Det finns några områden att gas bilen fortfarande har ett försprång framför den elektriska bilen . Men fortsatt utveckling kommer att stänga dessa luckor .

När det gäller effektivitet , utsläpp och hållbarhet har elbilen en klar fördel över gas .


Relaterade artiklar


Skillnaden mellan bensin och dieselbränslen
hur man bygger en solcellsdriven bil med hem material
hur man kan minska bränslekostnaderna
Vad händer när vatten blandas med gas ?
hur man bygger en etanol fortfarande
hur man gör en vätgas generator
hur man sparar pengar på bensin
hur man gör en bil mer miljövänligt
Hur får man en gratis gas-kort
hur man använder diesel tillsatser