alternativt dieselbränsle

alternativt dieselbränsle

Behovet av ett alternativ till diesel kommer från faktorer som stigande gaspriser och hjälpa miljön . Två populära alternativ är biodiesel och vegetabiliska oljor . Detta minskar eller eliminerar behovet av att använda diesel . Biodiesel kan komma i olika koncentrationer beroende på sin formel , medan vegetabilisk olja brukar kallas raka vegetabilisk olja , eller SVO . Andra biobränslen inkluderar bioalkoholer , etanol och biogas . Även biobränslen kan bränna renare eller minska beroendet av bensin , får alternativa dieselbränslen lider av en bristande effektivitet eller tillgänglighet.

bränslekonvertering

En intressant aspekt om övergången från diesel till ett alternativt bränsle som biodiesel eller SVO är hur lätt tillgänglig den är . Vissa motorer kan köra vissa typer av vegetabilisk olja utan cabrioleter eller delar . Däremot kan inte alla och att göra det utan kan skada motorn . Anledningen till detta är att Rudolf Diesel första motorerna var att få igång på jordnötssmör olja . Sedan dess har motorer anpassats för att köras på diesel blandningar .

Biodiesel

Biodiesel kan köras i alla dieselmotorer . Biodiesel finns också i olika varianter, kallade blandningar eller koncentrationer , som B20 som innehåller 20 procent biodiesel eller B100 som är ren biodiesel . Många fordonstillverkare rekommenderar att du använder B20 bränslen eller mindre eftersom hög renhet kan kräva att konverteringar för optimal prestanda. Vissa bensinstationer har biodiesel lätt tillgänglig.

SVO

Rak vegetabilisk olja skiljer sig från typ vegetabilisk olja biobränslen , eftersom det är obearbetade . Detta innebär inte en professionell motor konverteringssats är installerat kan SVO skada motorer . Obearbetad vegetabilisk olja är mycket tjockare och inte bränna på samma sätt i en motor , eftersom vegetabilisk olja är inte brännbar som bensin . Men på rätt sätt med professionella SVO kit kommer att eliminera många av de potentiella problem med motorn stress , filtrering och effektivitet .

BioAlcohol

Bioalchohols är formler som använder etanol , propanol och butanol . Biobutanol kan användas som en bensin ersättning , trots att etanol kan vara så bra . Etanol är ett vanligt bränsle som används runt om i världen och kan blandas med bensin för olika blandningar . En blandning av bensin och etanol kan öka oktan . Detta innebär motorer producerar mer energi och kan arbeta mer effektivt . Dock är mer etanol behövs för att gå samma sträcka som bensin . Etanol kan även korrodera motorer snabbare .

Biogas

En typ av biogas är Syntesgas . Biogas bildas som en biprodukt som kallas biogödsel , bildas när organiskt material bryts ner av anaeroba bakterier . Metan är en av dessa biprodukter . Syntesgas kan användas av förbränningsmotorer och används för att skapa vätgas och metanol .


Relaterade artiklar


om biodiesel bränsle
hur gasdrivna bilar arbete
hur man öppnar en låst gas cap
om hydrauliska
hur man kan förbättra bilens gas körsträcka
hur man vet vad som går in till kostnaden för en gallon gas
hur man rengör upp ett dieselbränsle spill
hur man handlar en gas effektivare fordon
Hur konvertera LPK till mpg
hur man sparar pengar på gas