hur man gör biodiesel med E85

hur man gör biodiesel med E85

Biodiesel bränsle kan driva någon motor som körs på diesel , inklusive fordon , generatorer och ugnar . E85 , eller etanol , är en ester alkohol som kan tillverkas hemma . Många föredrar att använda etanol över metanol för att producera biodiesel , eftersom den har färre skadliga biverkningar , men processen är lite mer komplicerat , eftersom etanol inte är naturligt som reaktiv . Börja experimentera med produktionen av biodiesel i små mängder metanol innan de investerar i ett biodiesel reaktor
1 .
Läs igenom instruktionerna för reaktorn . När du väl bekantat dig med utrustning , tillsätt rapsolja till de viktigaste kammaren och vatten i lämpliga camber .
2 .
Kombinera etanol och kaliumhydroxid i plastförpackningen . Det är viktigt att lägga till kalium så snabbt som möjligt för att begränsa dess exponering för luft .
3 .
Sätt locket på behållaren och skaka den tills den fasta kaliumhydroxid är helt upplöst. Om behållaren är för tungt , kan vätskan röras med en HDPE # 2 plast omrörare .
4 .
Tillsätt vätskan rapsolja och slå på reaktorn . Reaktorn kommer att röra om i reaktanter , ta bort glycerin och tvätta biodiesel .

tips och varningar


 • Mät ingredienserna försiktigt . Den slutliga framgång för partiet beror på hur detaljerade av mätningarna .
 • Arbete i ett ventilerat utrymme , och ögonskydd och handskar hela tiden . Var noga med att läsa alla säkerhetsvarningar för reaktorn .


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör upp ett dieselbränsle spill
  Definitionen av auto utsläppsnormer
  Hur minskar solpanel bilar globala uppvärmningen?
  hur man kan spara på gas
  Hur hybridbilar ladda ?
  hur hybridmotor fungerar
  Hur diesel avstängning solenoider arbete ?
  hur man får mer körsträcka från tank
  hur man sparar pengar på gas när priserna faller
  hur man förutsäga bränsleförbrukningen