fakta om vätgasbilar

fakta om vätgasbilar

Flesta fordon på vägarna i dag bränna fossila bränslen och släpper ut skadliga föroreningar och gifter som kolmonoxid och lustgas . Vätgasbränsle bilar har noll skadliga utsläpp , men fortfarande finns betydande utmaningar på andra områden. Stora mängder vätgas som krävs för att driva en hel nation av vätgasdrivna fordon . US Department of Energy Secretary Stephen Chu sade att " Vi frågade oss , " Är det sannolikt under de närmaste 10 eller 15 , 20 år som vi kommer att konvertera till en väte bil ekonomi ? " Svaret , vi kände , var nej . " I ytterligare ogillande av vätgasbilar föreslog sekreterare Chu ett snitt på $ 100 miljoner dollar från vätgas budgeten . Denna minskning av federala medel kan väsentligt skada den inhemska biltillverkare som redan har flera bilar vätgas på marknaden .

Ford Focus FCV

Ford Focus FCV är en elektrisk motor fordon som får ström från en dubbel väte bränslesystemet. Elmotorn är försedd med en Ni-MH-batteri system från Sanyo som komplement till arbetsbördan .

Cadillac Provoq

Cadillac Provoq är en konceptbil släpptes av GM på 2008 Consumer Electronics Show i Las Vegas. Den Provoq är en snabb och kraftfull väte hybrid med en toppfart på 100 mph .

GM HydroGen4 Minibuss

HydroGen4 Minibuss är en del av GM : s Project uppfart, som debuterade i Tyskland . Detta fordon har tre kol tankar fiber väte och en 440 cell bränsle blocket .

Ford Explorer FCV

på Los Angeles Auto Show i 2006 , presenterade Ford sin Explorer FCV modell , en sport utility vehicle med 350 miles per tank . Detta SUV var ett joint venture mellan Ford och US Department of Energy .

Chrysler ecoVoyager

ecoVoyager är fyra -dörrars bränslecelldrivna konceptbil från Chrysler . Den nollutsläpp fordon har en 45 kW bränslecell plus en 268 hästkrafter 200 kW motor .

GM H2H Hummer

I oktober 2004 introducerade GM H2H Hummer , tillsammans med den offentliga stöd för Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger .


Relaterade artiklar


Hur får man en biodiesel buss
Hur man vet om gaspriserna kommer att falla eller stiga med en tidning
sig att köra för att spara gas
hur man kan hjälpa lägre gaspriser och hålla priserna nere
Hur marinmotorer arbete ?
hur man kan öka gas körsträcka
hur luftkompressorer arbete
Hur man testar biodiesel bränsle för tvål
Hur pumpen en gas arbete ?
hur man sparar pengar på gas