de bästa sätten att spara på gas

de bästa sätten att spara på gas

Bensin och pendling kostnader kan en stor del av den genomsnittliga hushållsbudgeten. Bensinförbrukning är också en bidragande faktor till världens föroreningar problem . Det är viktigt att veta de bästa sätten att spara på gas både för att kontrollera din budget och för att hjälpa miljön

Pendling läge

Överväg att byta metod för pendling att spara på bensin kostnader . Utnyttja kollektivtrafiken , vilket kommer att avsevärt spara på din gas utgifter .
bilpool med en grupp medarbetare eller människor som arbetar i samma närhet . En bilpool innebär en grupp människor som delar arbete pendla i en privat bil . Vanligtvis du dela bensin och vägtullar kostnader och suppleanter körning ansvar . Annonsera din bilpool , eller önskan att gå med i en bilpool , om lokalsamhället webbplatser eller ditt företags platsannonser sida eller anslagstavla .
Be er personalavdelning om den vet om alla rida-aktie möjligheter på företaget eller i samhället .
cykla eller gå till jobbet. Om du bor tillräckligt nära , möjlighet att cykla eller gå, att arbeta inte bara sparar gas men också ger motion , tid att de-stress och en chans att se ditt samhälle . Sök på nätet för cykelleder i ditt område . Kontakta lokala cykel klubbar för att avgöra en säker väg till jobbet . Fråga ditt företag om det har en säker plats för dig att spara dig cykeln under dagen . Kontrollera även efter tillgängliga dusch och omklädningsrum . Se till att ha all nödvändig säkerhetsutrustning .

Schema

diskutera möjligheten att distansarbete med ditt företag . Om din dagliga pendla är en promenad från sovrummet till kontoret , så har du lite i vägen för bensin kostnader . Även ett par dagar i veckan kan göra skillnad .
flexibel arbetstid . Om du kan undvika de pendla rusningstid , kanske du kan minska din restid och lägre gasförbrukningen och kostnaderna .

Underhåll

Behåll din bil i syfte att maximera gas körsträcka och minimera kostnaderna. Följ ett regelbundet underhåll schema . Byt luftfilter och övervaka däcktrycket . Ställ upp din bil på tider som rekommenderas av biltillverkaren.
Köp lågresistenta däck för att minska dra på din bil och den resulterande gasförbrukning.
Töm bagageutrymmet på din bil . Den mindre bilen väger , desto större är dess gas körsträcka .

forskning

Vet bensinstationer i ditt område . Håll koll på de dagar de erbjuder pris specialerbjudanden och fylla upp dessa dagar . Om de erbjuder en rabatt för kontantbetalningar , ta med kontanter .
Kontrollera webbplatser som www. gasbuddy. com eller www. gaspricewatch. com , som visar de lägsta gaspriserna i området .
Titta över ditt kreditkort och vet som erbjuder gas rabatter eller avdrag.
Fråga din lokala grossist shopping klubb eller livsmedelsbutik om den har gas rabatter .

Övrigt

Investera i en GPS (Global Positioning System ) . De kan spara tid och pengar på din pendla genom att peka på trafikfrågor och erbjuder den snabbaste rutten till din destination .
Kombinera dina ärenden . Ju färre resor du gör desto mindre kommer du att spendera på bensin .
Ändra dina körvanor . Använd farthållare på långa resor . Konstant varvtal minskar gas användning. Stäng fönstren när du är på motorvägen . Öppna fönster skapar en dra på bilen och kan öka gasförbrukning och kostnader . Kör hastighetsgräns och undvika plötsliga stopp eftersom dessa kan lägga till gasförbrukning .


Relaterade artiklar


hur du spårar bensin priser under lågkonjunktur
hur man använder matolja som gas
hur man bygger ett vätgasdrivna bil
Hur fungerar ett HHO elektrolysör arbete ?
hur man sparar på pengar och gas
hur man får bättre bränsleekonomi ( gas körsträcka ) och spara bensin utan kör mindre
hur man ska vara bränslesnåla med ditt fordon
hur man reparera en bränsletank i plast
för-och nackdelar av alternativa bränslen för bilar
hur man kan spara gas