hur gasdrivna bilar arbete

hur gasdrivna bilar arbete

Bensin Power

bensindrivna förbränningsmotorer bilar kräver bränsle som lagras i en tank nära den bakre delen av bilen . En bränslepump tillför bensin till motorn via en bränsleledning . Bensindrivna bilmotorer klassificeras i allmänhet som en fyrtakts typ .

fyrtaktsmotorer

Motorns kolvar arbeta upp och ner . För varje fyra slag av kolvarna , är bara en en makt stroke. En fyrtakts cykel , även kallad " Otto Cykla, " innefattar " upp-ner-upp-ner . " Den typiska fyrtaktsmotor inkluderar vevaxel , vevstakar , en eller flera kamaxlar och ventiler . Motorerna har också en eller flera cylindrar , var och en har ett tändstift , kolv och vev stift . Varje upp och ned rörelsen av dessa cylindrar kallas en stroke . Strömmen stroke är rörelsen av luft och bensin blandning från bränsleinsprutningssystemet i cylindern som ska antändas av tändstiftet . Ventiler reglera mängden bränsle och bensin som förs in i förbränningsrummet, som har butiker för att ventilera avgasröret .

Intag

Förbränningsmotorer verka i en kammare ( cylinder ) , med luft som oxidationsmedel . Luften tas in från utsidan av bilen , och bränslepumpen ger bensin i förbränningskammaren . Den första stroke av kolven drar in bränsleångor och luft . Denna luft och gas blandning hålls sedan inne i cylindrarna . En typisk motor har fyra till åtta cylindrar , men motorerna har konstruerats och tillverkas med allt från 1 till 36 cylindrar . Motorer med fler cylindrar fungera smidigare och har större effekt och vridmoment , men den extra cylindrar lägga vikt till bilen och avsevärt minska bränsleeffektivitet.

Komprimering och Combustion

bly -syra batteri som ligger i motorn bra och en induktionsspolen ge en elektrisk gnista som bränner luften och bränslet i cylindrarna . De bensin -och luftblandningen , expanderar medan uppvärmd , sätts under extrem press . Batteriet är kontinuerligt laddas när motorn är i bruk av motorns generator ( eller en generator i vissa modeller ). Gnistan skall vara helt tidsinställda eller motorn kommer inte att löpa smidigt . Den tändningsinställning görs av insprutningssystem. Förbränning och expansion av gaserna skapar det tryck som flyttar motorns kolvstänger och vevaxeln . Svänghjul , fäst veven , reglerar motorn balansen .

Avgassystem

Överblivna delar från förbränning slås ut av motorn via avgassystemet . De flesta nya bilar filtrera bort detta avgaser genom en katalysator för att ta bort en del av förorenande kemikalier och gaser . En betydande del av bensinångorna , kvar i kammaren , trycks ut i luften . Partiklar, svaveloxider och dioxiderna , koldioxid och sot är alla frigörs från motorn.


Relaterade artiklar


hur man sparar pengar på gas kostnader
hur man använder biodiesel bränsle på ett säkert sätt
Hur konvertera används olja till dieselbil bränsle
hur man vet bensinen distribution i USA
hur man kan förbättra gas körsträcka på en automatisk bil
Hur en bil köra på vatten ?
hur man gör lut för biodiesel
Hur är hybridbilar används ?
hur man kan spara på gas
Hur naturgaskraftverk ett fordon ?