Hur är vätgas görs för bilar ?

Hur är vätgas görs för bilar ?

Elektrolys

De flesta av väte gjorda för bilar kommer från processen av elektrolys , vilket är när en vattenmolekyl delas upp i dess syre och bildar vätgas med el , enligt Shannon Baxter-Clemmons , verkställande direktör i South Carolina för vätgas och bränsleceller Alliance . Denna fördelning ger vätgas ska skördas för att användas .

ångreformering

Även om den inte så billiga som andra metoder , ångreformering också kan användas för att fylla vätgasbilar också . I ångreformering värms vattnet upp till cirka 1000 grader Celsius med metan . Detta gör att väte att dela för användning som drivmedel . Nackdelen är att syret blir kolmonoxid .

ombord produktion av vätgas

Biltillverkarna har utvecklat flera former av motorer som drivs med vätgas som görs inne i bilen som den driver . En av de stora utveckling innebär bränsleceller som släpper ut vätgas i motorn . Syre tillsätts sedan , vilket skapar vatten som fungerar med el för att driva bilen .

Frakt Vätgas

En av de största oro den växande vätgasdrivna bilen i världen är tankställen . Tillverkarna vill inte göra bilarna eftersom de inte kan tankas lätt . På baksidan , vill väte beslutsfattare inte ställa upp pumpar , eftersom det finns så få bilar .


Relaterade artiklar


hur man gör en Ford Ranger få bättre bränsle körsträcka
hur du dubbla din gas körsträcka med HHO gas ändring vatten bil
hur man kan spara mer på gas !
Hur skiljer diesel från vanlig bensin?
hur man vet bensinen distribution i USA
hur man kan spara på gas
hur du kör din bil på vatten
om gas körsträcka
hur man använder ett kreditkort för att pumpa gas
hur man bygger en svart motor pulver raket