väte bil Miljöfakta

väte bil Miljöfakta

Vätebränsleceller är utropat som ett sätt att skapa helt ren , effektiv och energi oberoende bilar . Det finns en hel del sanning i att ambitiösa agenda , eller skulle vara om de tekniska utmaningar att ta fram en ekonomisk vätgasdrivna bränsleceller bil kan lösas. Men ur ett rent miljömässig synvinkel , förutsättningarna för denna bil teknik är en stor vinnare

Upside

Vätebränsleceller , i och för sig , är förmodligen den mest effektiva blandningen av produktion noll utsläpp , samtidigt som leverera mer drivkraft än den elektriska , batteridrivna bilen . Inne i bränslecellen reagerar vätgas med syre för att producera el och makt motorn . Den restprodukten är bara vanlig vatten .

Nackdelen

Nackdelen är att vätgas bränsleceller finns inte i ett vakuum . Att göra vätgas är mycket energikrävande , och att energi kommer från det elektriska elnätet . Eftersom de flesta el fortfarande produceras med fossila bränslen , när källan och kostnaden för vätgas bränslet räknas in Väteceller faktiskt har mer koldioxidutsläpp i miljön än att bränna vanlig bensin gör .

Dyra Cells

Vätebränsleceller är sköra , vilket gör dem till dåliga kraftkällorna för ett fordon , och är dyra att producera . Källan bekostnad kommer från den nödvändiga användningen av ämnen som platina för att fungera som elektrokemiska katalysatorer i bränsleceller .

Infrastruktur

Ett annat problem är att ett helt nytt distributionssystem skulle behöva byggas för distribution av vätgas . Som också har dolda miljökostnader , som lätt kan föreställa sig när det stora nätverket av distributionsledningar övervägs.

bättre alternativ

Alla experter är överens om att det skulle vara mycket effektivare om den el som används för att göra vätgas var riktas istället till batteridrivna bilar . Den enda skumt här är att dagens teknik inte kan producera prisvärda batterier av tillräcklig kraft för att matcha en konventionell motor .


Relaterade artiklar


hur man hittar fett till biodiesel bil
hur man får den bästa gas körsträcka från ditt fordon
hur man använder biodiesel bränsle på ett säkert sätt
hur man kan samla oljeavfall grönsaker från restauranger ?
hur man hittar det bästa priset för gas
hur man får billig gas som helst i oss ( New York, Kalifornien , Florida , illinios , etc. )
hur man sparar pengar på gas ( enhet billigare )
Varifrån bensen ifrån?
hur man får bättre gas körsträcka
Hur skiljer diesel från vanlig bensin?