hur man kan utvidga gas körsträcka

hur man kan utvidga gas körsträcka

Dessa dagar , alla letar efter sätt att sträcka som tank lite längre . Från galna myter som " bara fylla på fullmåne den tredje torsdagen i varje månad " till rimliga förslag som " Kontrollera lufttrycket i däcken , " råd flödar över. Så, finns det verkligen saker du kan göra för att förlänga gas körsträcka och minska koldioxidutsläppen ? Svaret är ja. Även om dessa metoder för att utvidga gas körsträcka kommer inte att tillverka ett mirakel och låter dig köra i 10 dagar på 1 dag är värt av gas , kan de hjälpa dig att raka några pengar på gas utgifterna varje månad .

Du behöver :
lätt att läsa lufttrycksmätare
. mekaniker .
en vilja att uppmärksamma dina körvanor .


1 .
Så , om det ryktet däcktryck ? Det är sant. Att ha optimal däcktrycket hjälper dig att utöka din gas körsträcka med cirka 3,3% . Ett lågtryck däcket är mindre runda och din bil måste arbeta hårdare och bränna mer gas för att förvandla en " fyrkantig " däck . Hitta tillverkning specifikation däcktrycket för din bil genom att kontrollera kanten fordonets dörr , dörr post , handskfacket , eller bränsle dörren . Kontrollera sedan , och åter blåsa dina däck vid behov , medan bilen är cool ungefär en gång per månad eller före en lång resa .
2 .
Acceleration brinner mer gas än hålla hastigheten . Ju snabbare du accelererar , desto mer gas du kommer att bränna . Därför , när som trafikljuset slår om till grönt , motstå frestelsen att utöva din leda foten. Istället kom ända från korsningen vid en genomsöka och ta ett block eller två för att komma upp i varv och utöka din gas körsträcka . Om det som driver dig galen att titta på alla andra varvtal bort , försöka föreställa sig dem på gas pump betalar mer än du .
3 .
Stoppa långsamt också nyckeln till att utvidga gas körsträcka . Om du kan se rött ljus eller räknar med att en lyser rött , ta foten från gasen . Sakta ner och kusten upp mot ljuset . Racing upp till ett rött ljus och sedan stoppa kommer inte att få dig någonstans snabbare kommer det att avfall endast gas som du inte behöver använda .
4 .
Om du väljer en rutt med många stopp , kommer du att tvingas att accelerera många gånger . Detta är en del av orsaken varför bilar får bättre körsträcka på motorvägen . För att förlänga din gas körsträcka , välj jämförbar körrutter att undvika trafikljus och stoppskyltar .
5 .
att hjälpa dig själv att minimera acceleration , använd din farthållare på slät väg . På motorvägen , stanna i det högra körfältet och ställa in farthållaren på , eller under , 55mph . Körning över 55mph brinner proportionellt mycket mer gas än under 55mph , så håller din farthållare på , eller under , är denna hastighet en av de bästa sakerna du kan göra för att förlänga gas körsträcka .
6 .

Men om vägen är kuperad , kommer du vill avstå från farthållare och ta gas bevarande i egna händer , eller foten i detta fall . Istället för att hålla din hastighet stadig , låt din bil att sakta ner något under körning uppför och låt den accelerera något under körning nedför . Detta kommer att öka din gas effektiviteten och utöka din gas körsträcka .
7 .
att hjälpa bilmotorn på topp bränsleeffektivitet och förlänga gas körsträcka , ta det i en tune -up . Har mekanikern kolla tändstiften för skador eller slitage , tändkablarna , luftfiltret , det PCV ventil , torkapparaten element , och avgassystemet . Du bör även se till att ett bränsle system renare läggs till i bensintanken efter varje oljebyte .
8 .
Slutligen, om du har fastnat på plats med motorn i gång i mer än en minut , stäng av den . Som lämnar motorn igång i mer än en minut kommer att bränna mer gas än den igen. Så stäng av den att förlänga din gas körsträcka .

tips och varningar


 • Var uppmärksam på dina körvanor . Det är lätt att bli distraherad och glömma att du försöker att uppnå bättre gas körsträcka .
 • kostnaderna och besväret av rätt däcktryck och vård underhåll kommer att vara värt det när du ser din gas räkningar gå ner .
 • Låt inte trycket att köra snabbt hålla dig från att utvidga din gas körsträcka .


 • Relaterade artiklar


  hur man kan spara din gas
  hur man använder biodiesel bränsle på ett säkert sätt
  hur man undviker att betala för gas
  hur man får 100 miles per gallon
  hur man kan minska bensin användning med din bil genom hypermiling
  Hur man söker efter bensin
  hur man hittar fett till biodiesel bil
  hur man får bensin från raffinaderiet till bensinstationen
  hur man spara energi enkelt
  hur man kan spara några gas när gaspriserna är höga