hur man gör en fattig mans bränslevärmare

hur man gör en fattig mans bränslevärmare

Jag byggde och installerade min alldeles egna bränslevärmare ! I mitt sökande efter sätt att spara gas , pengar och vår miljö , jag hittade den här enkla-billigt sätt att göra alla tre !

Sedan värms bränslet förångas snabbare och bränner mer ingående , det ökar bränsleeffektiviteten och minskar utsläppen. Naturligtvis är extra kraft en extra förmån som inte kan förbises . . .

Du behöver :
3-4 meter /
. 914-1 .
219 meter bränsleledningen.
3 bränsleledningen slangklämmor .
Bränslefilter .
skruvmejsel .
fällkniv .
Shop trasor.
1 Zip-Tie .
2 linjära fötter /.
61 meter av aluminiumfolie .
Silvertejp.
Kostnaderna för bränsle linje och spännen är ca $ 6.
USA: s 50


1
Obs : . Jag byggde denna bränsleledning förvärmare för min sprutas bränslet pick -up truck . Men , kommer det att fungera lika bra på en förgasarmotor fordon , ersätta " Bränsletrycksregulator " för förgasaren . Om din bränslefilter är byggd i kommer du att ersätta den neopren bränsleledningen från brandväggen framåt . Och ja , gör detta även för en anständig diesel värmare också. Denna enkla ändring bör öka bränsleförbrukningen med ca 1-3 MPG !
2 .
Innan du tar något isär , gör din shopping ! Om det är någon fråga om bränsle som behövs lindiametern , bara jämföra det med bränslefiltret för ditt fordon /motor storlek .
3 .
Gör en " torr passform , " genom att lägga ut bränsleledningen enligt bilden och skär den i längder . Se till att inga skarpa böjar på linjen , eller saker man kan gnida mot . Wrap och säkra en linje runt din övre kylarslangen , medan du ändå håller på . Detta är också ett bra tillfälle att bifoga ditt nya bränslefiltret .
4 .
Släpp bränslesystemet tryck , genom att ta bort /byta ut gasen locket på tanken . Vissa fordon har en Schrader typ övertrycksventilen på injektorn järnväg . Om din har det, är det bäst att täcka den med en butik trasa och tryck in stiftet sakta , med hjälp av bladet i din skruvmejsel .
** Se VARNINGAR ! **
5 .
Ta bort den ursprungliga linjen till Bränsletrycksregulator , fästa och säkra byte .
6 .
nu , ta bort andra änden av den ursprungliga linjen och det gamla bränslefilter , Montering och säkring av ersättning .
7 .
När du har gjort alla nödvändiga justeringar , nu är det dags att isolera dina tre linje wraps med folie och sätt fast den med silvertejp.
8 .

Efter att rensa ut allt material och verktyg från motorutrymmet , starta bilen och kontrollera efter bränsleläckage på klämmorna. -! . Du är klar
9
Jag skulle gärna ge kredit där kredit beror för denna idé . Men eftersom jag är medlem i flera "öppen källa " HHO Forum är det omöjligt att säga vem som härstammar det .

tips och varningar


 • Innan denna modifiering , du kanske överväga fördelarna med en komplett tune -up . Jag har inkluderat en länk i avsnittet Relaterade artiklar , att " Hur Tune- Up en bil själv , "som jag också skrev .
 • Denna ändring kommer inte att ogiltigförklaras garantin.
 • Samma sak kan göras med hjälp av stål linje , men det är dyrare och svårare att arbeta med .
 • Det är bättre att köpa för mycket bränsle linje än inte tillräckligt.
 • Om du arbetar i en knipa , och det finns inget sätt att styra din linje så att den inte kontakta en konsol eller skarpa kanter som kan du klippa en liten del av vänster över linjen , dela den på längden och skjut den över linjen vid kontaktpunkten och zip-tie den på plats . Kontrollera detta regelbundet , att vara säker på att det inte skaver igenom. Om det är , byta ut den.
 • RÖKNING FÖRBJUDEN !
 • Route ditt bränsle linje bort från vassa kanter , rörliga delar och avgasgrenrör .
 • Det är alltid en bra idé att bära neopren handskar och skyddsglasögon vid arbete med bränslen och lösningsmedel .
 • Medan stål linje får överföra mer värme , kan det läcka bränsle vid dåligt monterade anslutningar .
 • Om du lever i en alldeles för varm klimat , förvärmning av bränslet kan ge " ånglås ", särskilt på förgasare fordon . Detta kan endast vara en vintertid lösning för dig . Men kommer de bränslebesparingar uppväger oftast den kostnad och ansträngning som krävs .
 • Â u00A9 2008 . Med ensamrätt. Frågor? TomCom. eHow @ gmail. com


 • Relaterade artiklar


  hur du spårar bensin priser under lågkonjunktur
  hur man kan hjälpa lägre gaspriser och hålla priserna nere
  hur man beräknar den gas som kostnaden för att köra till arbetet
  hur man sparar på gaspriserna nu
  hur man får ett intyg om fordonet
  hur man kan spara på gas
  hur man får bättre gas körsträcka
  hur man gör en gammal bil grön
  hur man kan öka mpg på en klassisk VW Beetle
  hur man hittar biodiesel tankställen