hur man gör biodieselblandningar

hur man gör biodieselblandningar

Även om världens naturliga energi butiker närmar sig sitt slut varje år , har inte mycket införts för att minska mängden av olja att den genomsnittliga person konsumerar . För bensindrivna fordon har etanol gjorde den största rörelsen , eftersom de flesta kommersiella pumpar ger bränsle blandningar som är 10% etanol och 90 % bensin .
flesta diesel pumpar som finns på bensinstationer , å andra sidan , ger bara rak diesel . Utan ytterligare framsteg , lägga etanol till diesel är inte ett hållbart koncept .
tur är biodiesel för dieselmotorer vad etanol gör för bensin . Medan du kör ren biodiesel inte är möjligt för en vanlig människa , på grund av Tillgänglighet , kompatibilitet och användning svårigheter , kör en biodiesel smälta in i din bil eller lastbil kan bidra till att minska din petroleum användning och spara pengar på pumpen

Du behöver :
diesel.
Vegetabiliskt eller växtolja .
Blandningskärlet .


1 .
Bestäm vad förhållandet av biodiesel till vanlig diesel du vill använda . B100 är den tekniska värderingen för ett bränsle som består av endast 100% biodiesel. Medan de flesta fordon kommer att köra detta bränsle bara bra , med tiden kommer det att äta bort gummit komponenterna i din motor-som bränsleledningar och packningar av gummi . B20 (20 % biodiesel ) är den högsta koncentrationen av biodiesel till traditionella diesel som ska användas i en omodifierad motor . Lägre koncentrationer än B20 är helt säkra att använda , och alla högre utväxling koncentration kan användas så länge motorn har modifierats för körning biodiesel .
2 .
Hitta källan till din biodiesel . Detta kan vara praktiskt taget alla vegetabilisk olja eller vegetabiliskt olja . Off-the -shelf matolja fungera alldeles utmärkt , men de kommer att bli mycket dyrare än vanlig diesel är i första hand . Enkelt filtrering används stekolja är tillräckligt stort behandling för att hälla det direkt i din bränsletank . Prata med chefen eller ägaren till en lokal restaurang , särskilt en som serverar friterad mat som pommes frites . Du kan faktiskt göra honom en tjänst genom att erbjuda att ta sina använda olja bort av sina händer . Många restauranger har att betala en avyttring avgift varje månad för papperskorgen företaget att dra bort det .
3 .
Blanda de två bränslena tillsammans med din förutbestämda förhållandet . Stora mängder bränsle kan blandas externt i 55 liters fat , överförs sedan i bilens bränsletank som behövs . För att blanda bränsle på-the- fly , helt enkelt hälla den uppmätta biodiesel i bränsletanken , fyll den resten av vägen med vanlig diesel . Till exempel , om du har en 20 liters tank och det är 1 /2 tom , har du ca 10 liter kvarstående utrymme . Om du vill använda B20 (20 % biodiesel ) , helt enkelt fylla tanken med 2 liter biodiesel , då 8 liter vanlig bensin. Självklart måste du ta hänsyn till det bränsle som var i tanken innan , men så länge det var samma proportion av biodiesel som du använder nu , kommer saker och ting inte förändras .
Den senare metoden är långt ifrån exakt Och bör endast användas om du är villig att tolerera en ganska stor felmarginal . För att noggrannhet är det alltid bäst att blanda bränsle utsidan av fordonet-. det här sättet , du får en korrekt mätning varje gång

tips och varningar


 • OmDu gillar tanken på att köra ren biodiesel och kan hitta en pålitlig källa , överväga att göra motorn omvandlingar som krävs för att använda 100% biodiesel
 • aldrig in ofiltrerad använd matolja i din tank


 • Relaterade artiklar


  hur man beräknar en bils bränsleförbrukning
  Hur skiljer diesel från vanlig bensin?
  Hur får man en biodiesel buss
  hur man får den bästa gas körsträcka
  hur man kan öka mpg
  Varifrån bensen ifrån?
  hur man sparar pengar när du köper bensin
  hur man får mer användning av din gas
  hur man kan räkna din gas körsträcka
  hur man ska gå grönt på dig egen takt