hur man får bättre gas körsträcka på din bil

hur man får bättre gas körsträcka på din bil

Det enklaste sättet att förbättra körsträcka är att hålla ditt fordon väl underhållna. Med människor håller hårt på sina plånböcker på grund av den minskade ekonomin , är det en bra tid att göra din bil spara lite för dig, även bränsle priserna sjunker

Du behöver : .
Ett fordon
Viss kunskap om bilar .
Tid .


1 .
Kolla däcken och få dem helt uppblåst . För lite eller för mycket tryck kan ha en betydande inverkan på din gas körsträcka .
2 .
Har din oljebyte och luftfilter kontrolleras på samma gång . En ren , fri luftfilter har en inverkan på gas körsträcka . Bilar inte inställda upp eller felaktigt underhåll använda mer bensin .
3 .
Du kan även öka din gas körsträcka genom att ändra dina körvanor , som att köra på eller under hastighetsgränsen genom att gå med trafikflödet . På så sätt behöver du inte på bromsen eller plötslig acceleration . Du är också att minska din risk för en olycka .
4 .
Undvik att köra bromsarna . Detta är en vana av nya eller yngre förare av en brist på förtroende . Detta är inte en god idé att utveckla .
5 .
inte väva in och ut i trafiken . Du kan förlora 5 % -23 % gas per körsträcka göra detta . Planera resor i god tid för att undvika onödig körning .
6 .
bort saker du inte behöver i bakluckan eller baksätet . Detta är ett bra tillfälle att rensa ut din bil . En extra pund du bär minskar din gas körsträcka . Varje läggas 100 pounds är 1-2 % mindre i bränsleeffektivitet.
7 .
Håll fönster och taklucka stängd vid körning i höga hastigheter . Fönster som öppnas orsaka ytterligare dra och sänker din gas körsträcka .
8 .
Slå på luftkonditioneringen kan minska din körsträcka per gallon upp till 5% .

9 .
Om möjligt , ändra din tid eller väg till jobbet för att undvika tung trafik . Stop and go trafik är riktigt dålig på din bränsleförbrukning .
10 .
Försök att inte gå på tomgång din motor under en längre tid . Det är onödigt att värma bilen upp när du startar , speciellt nya modeller eftersom de är gjorda att fungera när den är kall .
11 .
köpa och byta hjul och däck som är gjort i ditt tillverkarens specifikationer. Vissa vill Dressup en bil genom att köpa eftermarknaden hjul , däck och dimensionering upp dem på fordonet . Big är oftast tyngre . Om du vill köpa nya hjul eller däck eftersom du inte gillar den ursprungliga designen , försök att få de som är i samma storlek som fabrikens .

tips och varningar


 • När bilen är välskött , det hjälper effektivitet med gas ekonomin och den varar lite längre .
 • flesta bilar är byggda för drift på vanlig blyfri . Många experter är överens köpa dyrare gas är ett slöseri med pengar .
 • Var 5 miles du köra över 60 miles /timme motsvarar ungefär spendera en extra $ 0,12 på bensin .


 • Relaterade artiklar


  hur är det regeringen sysslar med vätgasbilar ?
  hur man sparar pengar på gas
  hur man vänta i långa rader bensin
  hur man får billig gas som helst i oss ( New York, Kalifornien , Florida , illinios , etc. )
  Hur konvertera returpapper till etanol
  hur man spara energi enkelt
  hur man hittar billig gas
  hur man kan samla oljeavfall grönsaker från restauranger ?
  felsökning av en sparare vätgas
  hur man handlar en gas effektivare fordon