hur fungerar etanolbränsle ?

hur fungerar etanolbränsle ?

Du behöver :
Diesel
. Vegetabiliskt eller växtolja .
Blandningskärlet .

Vad är etanol ?

Etanol , även känd som etanol eller dricka alkohol , är ett brännbart klar vätska som framställs genom jäsning av socker som finns i sådana grödor sockerrör, majs och sojabönor . Etanol har liknande egenskaper som bensin , som sådant och har utvecklats till ett bränsle substitut och bränsle tillsats . Mängden etanol ett bränsle brukar indikeras med bokstaven E , kombinerat med ett nummer, vilket innebär dess koncentration . E10 är till exempel 10 procent alkohol och 90 procent bensin standard . E85 , en annan vanlig bränsle är 85 procent etanol . E100 är ren etanol .

Hur etanolbränslet och användas ?

Etanol bränsle är skapad av skörda och låta dem jäsa och sedan destillera och torkning av vätska som produceras för att bli av vattnet som det innehåller. Eftersom de flesta bilar är konstruerade för att köras på bensin , är etanol blandas ofta med bensin i nyckeltal som gör att normala bilar att köra . De flesta bilar kommer att acceptera E10 och många kommer att acceptera E30 . E85 kräver fordonen vara konstruerade eller särskilt utrustade för att hantera bränsle med sådan etanol koncentration . När priset på olja var över 100 dollar per fat, kostnad hög etanolbränslet betydligt mindre per gallon än bensin , och medan bränsleeffektivitet E85 är vanligtvis lägre än bensin , totalt sett är det billigare att köra på E85 än bensin under den perioden.

Fördelar och nackdelar med användning av etanol

Etanol bränsle är bra av flera skäl . För en, kan det kosta mindre att köra på höga etanol bränsle , då priset på olja är högt . För det andra är etanol en förnyelsebar resurs som minskar behovet att importera utländsk olja . Det bränner också renare än bensin , så det är mycket bättre för miljön . På nedsidan , växande , skötsel och behandling av växter för att skapa etanol använder upp stora mängder energi . Genom vissa beräkningar är den mängd energi som används för att producera etanol är större än den mängd energi etanol i slutändan slutar upp att göra när den förbränns . Kritiker av etanol tror att effektivare metoder måste användas för att göra etanol lönsamt , och är särskilt skeptiska majs som en källa till etanol , eftersom andra typer av växter , som sockerrör och växla gräs , kan ge mycket större mängder av biomassa (och därmed etanol ) per hektar .


Relaterade artiklar


hur man kan spara på gas !
hur man gör biodiesel bränsle av hästgödsel
hur man bygger en vatten driven bil
hur man kan beräkna gas körsträcka i mpg
hur man kan spara på gas
hur man handlar en gas effektivare fordon
hur man sparar pengar på gas
hur man får bättre gas körsträcka på din bil
om vatten drivna bilar
Hur får man en sparare vätgas