alternativa bränslen auto

alternativa bränslen auto

Alternativ-fuel-bilar är de som körs på bränsle som är något annat än den traditionella bensin . Någon möjlighet att driva en motor som inte använder bara traditionella bränslen såsom diesel eller bensin är som ett alternativ-drivna fordon . Nuvarande produktion av biltillverkare har fokuserat på hybridbilar som använder förbränningsmotor och antingen elektrisk ( i USA ) eller brännbar gas ( i Europa ). Fem typer av drivna med alternativa bränslen bilar är batteridrivna elektriska , BioAlcohol /etanol , biodiesel , komprimerad naturgas och vätgas .

Batteri-Electric

Batteri-elektriska motorfordon får sin huvudsakliga kraft från butiken av energi i sina batterier . Traditionellt har batteridriven bara drivna bilar misslyckades i marknaden på grund av höga kostnader , brist på hastighet och en opraktisk maximal räckvidd på bilen . Under de senaste åren , hybridfordon som övergång till batteriet gång på hastighet på motorvägen har vunnit i popularitet genom att ta itu med traditionella frågor som är förknippade med elektriska endast motorer.

BioAlcohol /Etanol

Etanol först används som bränsle för en bil med Ford Model T från 1908 till 1927 . Forskning och användning av etanol var inte signifikant gjort sedan dess fram till mitten av 1970-talet . Etanol har vunnit popularitet på senare år eftersom det kan förlängas genom att extraheras från jordbruksprodukter. En nackdel av användningen av etanol för äldre bilar ( tillverkade före 1985 ) är att den kan bära ner komponenter samt vara svårare för bilar att starta från bränslet . Aktuell forskning etanol utvecklingen har lett till en etanol flexibla bränsle bil sättas i litet antal i USA , Brasilien och Europa .

Biodiesel

Traditionella fördelarna med diesel motorfordon har fördelar i bränsleförbrukning effektivitet . Biodiesel framställs av oljeväxter , som har ökat i popularitet för produktion av amerikanska bönder under de senaste 10 åren . De flesta jordbrukare som producerar oljeväxter även använda bränslen för sin gård utrustning och traktorer . Många av de nyaste dieseldrivna motorfordon kan även köras på biodiesel utan några ändringar på fordonet . Biodiesel har en baksida i kallare klimat på grund av dess känslighet för frysning .

Compressed Natural Gas

komprimerad naturgas ( CNG ) kan användas till bränsle bilmotorer mycket som bensin eller andra bränslen . Naturgas ger mindre föroreningar än andra fossila bränslen. CNG är vanligast som en hybrid bränsle för fordon i Europa och Sydamerika , som har möjlighet att gå över till gas läge för bränsleförbrukning gång i hög hastighet , med hjälp av bensin för perioder när betydande acceleration krävs av fordonet . Dessa fordon har vunnit popularitet snabbare i dessa delar av världen på grund av den stora skillnaden i kostnad mellan naturgas och traditionella drivmedel .

Vätgas

vätgasbilar använda gasen som primärt bränsle för att driva bilen . Det finns två sätt att använda vätgas för att driva ett fordon : förbränning eller bränsleceller konvertering . I förbränning variant är väte antänds och brände liknar en bensinmotor . I bränslecellen omvandling , gasen omvandlas till el genom bränsleceller som sedan makt elmotorer . Den enda biprodukt av väte förbränningen är vatten . Även om det finns endast ett fåtal av vätgasbilar nu finns det en betydande mängd forskning som bedrivs i användningen av vätgasdrivna bränsleceller för framtida användning på marknaden .


Relaterade artiklar


Hur konvertera liters/100km till mpg ( och vice versa)
hur man beräknar miles per gallon
hur man identifierar fördelarna med etanol
hur man använder mindre bensin
hur man sparar pengar på gas
om biodiesel
hur man kan förbättra gas körsträcka i bilen
Hur fungerar en vatten-bil användning som bränsle ?
hur man identifierar dieselbränsle ett fordon ska använda
hur man hittar de billigaste priserna på gas