om biodiesel bränsle

om biodiesel bränsle

Dieslar har länge varit motorn i valet för individer i de flesta av världens grund av deras ekonomi , men i USA de har främst använts i kommersiella fordon. Med bränslekostnaderna stiger i en alarmerande takt många förare letar efter alternativa motorer och bränslen som kommer att minska sin totala körning kostnader .
Dieselmotorer hittills haft begränsad överklagande i USA på grund av regler för utsläpp och uppfattningen att de är betydligt mer förorenande än sina motsvarigheter bensin brinner . Den nya generationen dieselmotorer nu lindra de flesta av dessa problem , men deras petroleumbaserade bränslen inte upp frågan om energioberoende . Biodiesel bränsle använder dock en kombination av petroleumbaserade bränslen blandas med förnyelsebart bränsle som framställs av växtbaserade oljor , återvunnen matolja eller bearbetade animaliska fetter .
Denna artikel utforskar på de positiva och negativa konsekvenserna av biodiesel bränslen

Historia

Samtidigt som biodiesel kan tyckas vara . ett nytt koncept Rudolph Diesel faktiskt används bränsle härlett från jordnötsolja under första kompressionständning ( CI ) motorer som han utvecklade och nu bär hans namn , " dieslar . " På 1920-talet , ersatt billigare oljebaserade bränslen biobaserade bränslen .
Under oljekrisen och oljeembargot av 1970-talet , biodiesel åter studeras som ett eventuellt alternativ till petroleumbaserade bränslen, men som relativt billigt petroleumprodukter återvände till överflöd , var biodiesel återigen förpassas till alternativa status .
ökade miljöhänsyn tillsammans med en kraftig ökning av efterfrågan på oljeprodukter gjort biobränslen ett alltmer attraktivt alternativ i början av det 21 -talet trots farhågor om hur de använder livsmedelsingredienser grödor för bränsle kommer att påverka hela världen födotillgång fortfarande kvar .

Typer

Biodiesel kan bearbetas från många källor , inklusive vegetabiliska oljor , återvunnen matolja och animaliskt fett som vanligtvis fett från nötkött eller fläsk ister . Vissa biodiesel tillverkare hävdar att det råmaterial från vilket Biodiesel framställs påverkar yttersta kvalitet samt kyla prestanda och hållbarhet men tillverkarna som använder dessa andra råvaror typiskt vederlägga dessa påståenden .
Vad är standard i branschen är märkning av biodiesel baserad på den procentuella andel av bio härrör komponent i slutprodukten . B100 är ren biodiesel , men inga bilar som normalt används av allmänheten är utformade för att köras på B100 .
B20 är en blandning av 20 procent bio produkt och 80 procent petroleumbaserade bränslen och är den högsta koncentrationen av biologisk produkt lättillgängliga för allmänheten , men vissa motortillverkare rekommenderar inte att använda denna höga av en koncentration på grund av frätande karaktär bio produkten .
B5 är en blandning av fem procent bio produkt och 95 procent petroleumdestillat och är allmänt godkänd för användning i de flesta dieselmotorer .

Fördelar

Biodiesel använder har flera positiva fördelar de mest uppenbara är hur den minskar beroendet av ett icke förnybara resurs , nämligen olja .
Biodiesel har ett högre cetantal än diesel produceras enbart från petroleum . Den cetantal är ett mått på förbränningsegenskaper av dieselbränsle med högre betyg bränsle förbränning lättare samt ha bättre kyla börjar egenskaper .
Biodiesel ger också bättre smörjförmåga som i allmänhet leder till längre livslängd motorkomponenter. Till skillnad från etanolblandningar i bensin biodiesel har ungefär samma mängd energi som petroleumbaserade diesel så att användaren inte skall uppleva en minskning av bränsleekonomi .

Överväganden

Biodiesel är mer frätande än de som produceras av 100 procent petroleumdestillat och kan orsaka vissa problem med bränslesystem , särskilt nedbrytningen av gummi komponenter .
Nyare dieselmotorer som är konstruerade för extremt låg svavelhalt bränslen har komponenter som ska stå upp till de högre korrosionsförmåga Biodiesel.
Biodiesel har också en hög potential lösningsmedel som effektivt kan skura ur avlagringar kvar i bränsletanken . Detta kan orsaka en del inledande problem med igensatta bränslefilter när du börjar använda biodiesel bränslen , men i allmänhet att problemet är löst eftersom inlåning tas bort från tanken.

Potentiella

dieseldrivna fordon kan ha en omedelbar effekt på bränsleeffektivitet trots bristen på raffineringskapacitet i USA kan och faktiskt redan har drivit priset på diesel högre än bensin . Biodiesel kan minska det problemet raffinaderikapaciteten som mer produktionsanläggningar komma online .
Biodiesel kan också ha en betydande inverkan på utsläpp av växthusgaser till atmosfären . När fossila bränslen förbränns de växthusgaser i dem som verkligen har blivit i " lager " är sedan släpps ut i atmosfären orsakar en nettovinst för den atmosfäriska koncentrationen .
När grödor som sojabönor odlas för produktion av biodiesel som de vidtar växthusgaser eftersom de effektivt växa dra dem ut ur atmosfären för tillfället . Som biodiesel bränns dessa växthusgaser släpps ut i atmosfären där de kan utnyttjas av nästa skörd av sojabönor .
Det finns inte en 100 procent verkningsgrad i systemet men eftersom växthusgaser har framställts vid plantering och skörden av sojabönor samt tillverkning av själva bränslet. Enligt National Renewable Energy Lab vissa undersökningar har uppskattat att använda biodiesel produkter kan minska nettoutsläppen av växthusgaser med 41 procent .


Relaterade artiklar


Hur konvertera en bil till elektriska
felsökning av en sparare vätgas
hur man kan minska bensin användning med din bil genom hypermiling
hur man blandar inte .
hur man kan öka bränsle körsträcka på en bil
hur man handlar en gas effektivare fordon
hur man sparar pengar på gas
hur du får ut mesta gas för dina pengar
hur man pumpa bränsle i bilen
hur man verkligen optimera bränsleeffektiviteten på landsvägen !